Χαίρε Λοβέρδε, οι μελλοθάνατοι του ΕΣΥ σε χαιρετούν…

Γράφει ο Μαγια

Επιδημία βλαβών στους αξονικούς τομογράφους των δυο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, του Πανεπιστημιακού και του Κρατικού, προς μεγάλη τέρψη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, που κάνουν χρυσές δουλειές. Σιγά την είδηση θα πείτε… Παλιό και αποτελεσματικό το «κόλπο». Εδώ, ο γραμματέας της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαίας Κώστας Γιαννάκενας, καταγγέλλοντας την κατάρρευση του ΕΣΥ, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ανέφερε ότι, στις τουαλέτες των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έχουν ούτε σαπούνι!… Εφθασε δε, στο σημείο να κάνει έκκληση σε ιδιοκτήτες αποθηκών απορρυπαντικών και σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε δωρεές σαπουνιού στο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν ανάγκες!...
Φαντάζεσθε τι θα συμβεί από τη Δευτέρα, που οι προμηθεύτριες εταιρίες θα   προχωρήσουν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, επειδή δεν πληρώνονται. Αλίμονο στους ασθενείς!
Πάντως ο νεόκοπος υπουργός Υγείας δεν δείχνει να ενοχλείται από τον εκβιασμό των ποικιλόμορφων «πιράνχας». Παριστάνει τον …κινέζο. Δεν είδε, δεν διάβασε, δεν άκουσε πως έφτασαν τα χρέη των νοσοκομείων σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη.
Αλλά αντί να θέτει όρους για την παραμονή του στο υπουργείο, θα έπειθε για τις ικανότητές του αν ........τολμούσε να στείλει, έστω, μια σκανδαλώδη υπόθεση προμήθειας νοσοκομειακών υλικών στη Δικαιοσύνη.
Πετυχημένος πολιτικός θεωρείσαι όταν μπορείς να κοιτάξεις, δίχως κλαψουρίσματα, στα μάτια τους πολίτες. Κι όχι από τα χαμόγελα ικανοποίησης των εμπνευστών του αιματηρού ελληνικού πειράματος…