Σχεδιάζουν στα μουλωχτά παράταση της βαρβαρότητας έως το 2021!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Δεν είναι τυχαίο ότι το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ πρώτος «έβγαλε στον αέρα» ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Ντ. Στρος Καν, ενώ έσπευσε «σαν έτοιμος από καιρό» να τον επιβεβαιώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας, πως «γίνονται συζητήσεις, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση».
Ούτε, επίσης, είναι τυχαίο πως ξαφνικά γεμίσαμε ευχάριστες ειδήσεις  για την οικονομία:
Τα spreads ξαφνικά πέφτουν κάθε μέρα κατά 50 μονάδες, το Bloomberg, αλλά και διεθνείς οίκοι λένε ότι, τα ελληνικά ομόλογα είναι καλή επένδυση για το μέλλον, ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, που ποντάριζε πριν μερικούς μήνες στη χρεοκοπία της Ελλάδας ξαφνικά άλλαξε τροπάρι και μας επαινεί και η κυβέρνηση διατείνεται ότι, είμαστε στους στόχους και άλλα τέτοια.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, η συζήτηση για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, δεν είναι παρά προετοιμασία της κοινής γνώμης για παράταση του μνημονίου, δηλαδή για παράταση της βαρβαρότητας.
Μόνο αθεράπευτα αφελείς θα έτρωγαν το παραμύθι ότι, τάχα πρόκειται για μια «διευκόλυνση» που μας δίνουν οι ............εταίροι, που θα προσφέρει μια «ανάσα» στο λαό κ.ο.κ. Θέλουν να παραπλανήσουν το λαό και να διασφαλίσουν την ανοχή του.
Αυτό που συζητιέται, αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί, είναι η παράταση του μνημονίου έως το 2021, ώστε αφ' ενός να διασφαλίσουν οι δανειστές-τοκογλύφοι, πως θα πάρουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω και κυρίως ότι, το πείραμα με τον ελληνικό λαό θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!...