Παπανδρέου: Τα άφησε όλα ανοιχτά (VIDEOS)

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία δεν επέτρεψε στον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε με νόημα ότι «όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειαζόμαστε κανένα νέο μέτρο». Αναγνώρισε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την υστέρηση των εσόδων τονίζοντας ωστόσο πως το ποσό είναι 1,5 δις ευρώ και όχι 3,5 δις και παραδέχθηκε αδυναμία στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς....

Για την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και για την απόσυρση ο Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις: «Δεν έχουμε πάρει τέτοιες αποφάσεις».

Επανέλαβε, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, την πρόθεσή του να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους όπως επίσης ότι δεν υπάρχει απόφαση για να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος θα είναι σύμβουλός του σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός όμως έστειλε και μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματός του.






Στην ερώτηση του απεσταλμένου του Real.gr Βασίλη Σκουρή ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί αφήνοντας αιχμές εναντίον του Κώστα Καραμανλή. «Εγώ δεν φυγομαχώ, δεν δραπετεύω, άλλοι φυγομαχούν. Εγώ ανέλαβα στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Δεν δείλιασα και ούτε πρόκειται να δειλιάσω».




Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το έργο που έχει κάνει επί 11 μήνες η κυβέρνηση του και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να προχωρήσεις στον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση έκανε έργο. Μπορούσαμε όμως να βελτιωθούμε περισσότερο. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να λέμε ότι χρειαζόμαστε βελτίωση. Αλλάζουμε τα πάντα στην Ελλάδα και σε όλους τομείς».

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα για τις αρμοδιότητες που θα έχει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος δεν μετέχει πλέον «στον πρωινό καφέ της κυβέρνησης». «Ο κ. Πάγκαλος κρατάει τις αρμοδιότητες του και θα δείτε σε λίγες ημέρες που θα αναγράφονται στο Προεδρικό διάταγμα. Οι αποφάσεις μου για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν είχαν σχέση με τα πρόσωπα αλλά αξιοποιώ όσους πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν»

Δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την άρνηση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών να είναι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Επελέγησαν όσοι είχαν κέφι και ικανότητα για να υπηρετήσουν τον Καλλικράτη. Για εμάς είναι στοίχημα οι δημοτικές εκλογές, για το αν θα πάει καλά ή χώρα ή όχι»

Όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση θα στήριζε την κυβέρνηση και πρόσθεσε «η ΝΔ ακολουθεί ευκαιριακή πολιτική».

Χαρακτήρισε κατασκευασμένη την επίθεση με το παπούτσι που δέχθηκε χθες κατά την έξοδό του από την ΔΕΘ. «Ήταν ένα περίεργο περιστατικό. Η βία απ όπου και αν προέρχεται είναι αρνητική. Όλο αυτό το διάστημα καιροφυλακτούν πάρα πολύ που ήθελαν την χρεοκοπία της χώρας μας. Στοιχημάτιζαν κάποιοι εναντίον της Ελλάδας και τώρα χάνουν λεφτά. Ήταν ένα κατασκευασμένο προϊόν».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής από μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ του Αλέξη Μητροπούλου που θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=5702&catId=1