Αναπτερώνονται οι ελπίδες με τον νέο Αναπλ. Υπουργό των Μ.Μ.Ε.

Γράφει ο Λυσίας 


Χωρίς πρόγραμμα έχει μείνει η δημόσια τηλεόραση. Ενώ ο, εκτελών χρέη Διευθύνοντος, Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Παπαγεωργίου, την υποθηκεύει ακόμα περισσότερο, με αποφάσεις που λαμβάνονται στο «πόδι», χωρίς μελέτη και στόχευση. Τις οποίες περνάει από το Διοικητικό συμβούλιο, δεσμεύοντας έτσι την όποια επόμενη διοίκηση και την «φιλοσοφία», που θα ήθελε να καταθέσει εκείνη, στη δομή του προγράμματος.
Προχωράει σε αναθέσεις, υπερκοστολογημένων προγραμμάτων, εξυπηρετώντας ημετέρους. Προσλαμβάνει προσκείμενους σε αυτόν, ή στον κομματικό μηχανισμό, οσφιοκάμπτες. Μετακινεί προσωπικό και στελέχη, σύμφωνα με τις προτάσεις που του έρχονται από το περιβάλλον του, χωρίς να γνωρίζει εάν αυτές υποβάλλονται, για την καλύτερη λειτουργία του σταθμού ή εάν, απλά έχουν προσωπικά κίνητρα.
Ένα μπάχαλο δηλαδή… Εν όψει του χειμερινού προγράμματος και την πιο ενδιαφέρουσα για όλα τα κόμματα ( γι αυτά μόνο και όχι για τον τόπο ) εκλογική αναμέτρηση.
Ένα μπάχαλο λοιπόν, που μόνο θλίψη και καταχνιά αφήνει στον ορίζοντα των όσων γνωρίζουν, λίγο, τα ενδότερα του χώρου και πονάνε.
Ένα πραγματικά καμένο τοπίο, που αφήνει πίσω του, ο πολλά υποσχόμενος, Ζεν Πρεμιέ της ......
κυβέρνησης, Παύλος Γερουλάνος. Ο οποίος άφησε όλη την ασχετοσύνη του, από τα της …T.V. να εξαντληθεί πάνω στην σκληρά δοκιμαζόμενη ΕΡΤ. Για να δούμε τί θα κάνει ο συνεχιστής του, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Αυτός, όμως, που πραγματικά είναι υπόλογος και ύποπτος, είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος. Ο οποίος, επί πεντέμισι χρόνια, διασπάθισε του κόσμου τα εκατομμύρια σε φιέστες, σε απίστευτα υπερτιμολογημένες σειρές, σε ύποπτες «συμπαραγωγές», σε τεράστιες αμοιβές των κολλητών του, που δεν ήταν δα και λίγοι…. Και σε ένα σωρό άλλα.. ύποπτα. Μέχρι και οικονομικές χορηγίες στον, εκ Πατρέων, φίλο του, του Φούρα… Χωρίς, όμως, να αφήσει πίσω του πρόγραμμα, για να έχει τώρα το κανάλι να μεταδώσει…
Αυτά όλα, είναι πραγματικά λυπηρά.
Και δεν γίνονται σε καμία χώρα του κόσμου. Ούτε και στην πιο θεωρούμενη τριτοκοσμική. Θα πρέπει οι πειραματισμοί, η απύθμενη ασχετοσύνη και η τόση αβίαστη προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζεται η δημόσια τηλεόραση, να λάβουν τέλος.
Και γι αυτό, μόνο ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να στρατεύσει τις ευαισθησίες, που τον διακρίνουν και να αναλάβει αυτός πρωτοβουλίες, γύρω από την δημόσια τηλεόραση. Από το πιο σημαντικό, δηλαδή, βήμα του πολιτισμού μας και της πνευματικής μας έκφρασης.
Πώς όμως; Όταν τον υπεύθυνο γι αυτά, Παύλο Γερουλάνο, που επί ένα χρόνο, με τις ενέργειές του, έσπρωξε το δημόσιο αυτό βήμα της τέχνης και της ενημέρωσης, πιο βαθειά στον γκρεμό, τον δικαιώνει και τον… επιβραβεύει;
Διατηρώντας τον στο ίδιο Υπουργείο; Λες και ο πολιτισμός μας, πάει καλύτερα από την ΕΡΤ. Ή ο τουρισμός…
Οι παρεούλες να ναι καλά. Και η στενή φιλία του Πωλ, με τον αδερφό Νικ. Έχει δουλειά να κάνει στα της ΕΡΤ, ο κ. Χυτήρης, μπόλικη. Ας ελπίσουμε να επιλέξει και τους σωστούς συνεργάτες, τους έμπειρους και ανιδιοτελείς. Απ’ ό,τι γνωρίζω πια, σ’ αυτό, ο Τηλέμαχος, θα συνεργαστεί στενά, με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Ώστε οι επιλογές αυτή τη φορά να μην είναι …. Γερουλάνιες. Πολύ, δε περισσότερο… Ρουσοπούλιες.
Νισάφι πια.
Περιμένουμε τις ενέργειές σας, κύριε Πρωθυπουργέ.

ΛΥΣΙΑΣ