Η Σιωπή των Αμνών

Γράφει ο Παρατηρητής

Ήρθε και ο Σεπτέμβρης, τελείωσαν και τα “μπάνια του λαού” και η κατοχική Κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το έργο της, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίσταση, ο ελάχιστος αντίλογος που θα μπορούσε να αφυπνίσει.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που υπογράφτηκε η παράδοση του κράτους, μέσω της εφαρμογής του Μνημονίου. Στους περισσότερους υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση αλλά και λαχτάρα, ότι θα υπάρξει μια ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και κυρίως του πολιτικού προσωπικού που όλα αυτά τα μεταπολιτευτικά χρόνια, με πολιορκητικό κριό το κυβερνών κόμμα και με μπροστάρη τον πατέρα του σημερινού “πρωθυπουργεύοντος”, εκμαύλισε την συνείδηση των πολιτών, μετατρέποντας τους σε πελάτες της αγοραίας πόρνης που λέγεται Δημόσιο.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν δείχνουν ότι θα υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη. Το Σύστημα γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά της μεγάλης μάζας των πολιτών και ανάλογα πράτει.
Ο ελληνικός λαός αποχαυνωμένος από τις.........
χωρίς αντίκρισμα παροχές του παρελθόντος και απ’ την γονιδιακή ψευτοαριστερή κουλτούρα του, απογυμνωμένος από τους κάθε λογής εκπροσώπους του (πολιτικοί, συνδικαλιστές, Ακαδημαικοί , παπάδες κλπ.), νιώθει να τον δείχνουν με το δάκτυλο ως συνένοχο της σημερινής κατάντιας.
Τα όσα κατά καιρούς ειπώθηκαν περί ανατροπής του κατεστημένου, θεωρώ, παρατηρώντας όλα αυτά που συμβαίνουν, ότι δεν έχουν βάση. Είναι τόσο ξεκάθαρη η καθημερινή αυτογελιοποίηση των κρατούντων, που μόνο ένας λαός χωρίς πυξίδα και πηδάλιο θα μπορούσε να ανεχτεί. Σε καμία χώρα που οι πολίτες σέβονται τον εαυτό τους, θα επέτρεπαν τα τηλεοπτικά κρατικά και μη κανάλια, να τους εμπαίζουν τόσο ξεδιάντροπα.
Το φοβικό σύνδρομο των πολιτών, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της συνενοχής είναι το καλύτερο μείγμα για μην φοβούνται οι κάθε λογής ντόπιοι και ξένοι ( κυρίως) κρατούντες για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Κλείνοντας, πιστεύω ότι αν δεν συμβεί κάτι απρόσμενο, η πορεία μας ως Έθνος είναι μη αναστρέψιμη. Ο σημερινός πρωθυπουργός, ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να μετατρέψει την Πατρίδα του (?) σε πειραματόζωο, παραδίδοντας την στα χέρια των αλχημιστών της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Τώρα το πως φτάσαμε ως εδώ, μπορεί να εξηγηθεί διαβάζοντας τη επόμενη και τελευταία παράγραφο.
Έχουμε αναλογικά τα περισσότερα σχολεία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ε.Ε, αλλά Παιδεία δεν έχουμε. Δυστυχώς όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ αυτό.

Παρατηρητής
(observer_gr@yahoo.com)