Γκέτο με φόνους και συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η ζωή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα οι οποίοι έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με βίαια επεισόδια, συμπλοκές, μαχαιρώματα και καταδιώξεις.

Νέο θύμα των αιματηρών συμπλοκών είναι ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο όποιος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα 20 αλλοδαπών...


Η συμμορία επιτέθηκε στον άτυχο άντρα με μαχαίρι και του άρπαξε 300 ευρώ.

Τα βίαια επεισόδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

Αργά την Κυριακή, δεκάδες άτομα αλβανικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους.
Ένας απ’ αυτούς έσπευσε στο διαμέρισμα που διαμένει και από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου πέταξε μία ψησταριά στο κεφάλι ενός άλλου αλλοδαπού που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Το αντικείμενο τον χτύπησε και ο τραυματίας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα τρεις βόμβες μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον αγανακτισμένοι με τις συνθήκες που
επικρατούν κάθε βράδυ στον άγιο Παντελεήμονα.
Τρομακτικές ήταν οι συνθήκες στην περιοχή και το βράδυ της Τετάρτης όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με τρεις τραυματίες.
Το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε όταν ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε 13χρονο αγόρι από την Αλβανία, το οποίο τραυμάτισε ελαφρά με σπασμένο μπουκάλι, στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού.
Αντιλαμβανόμενοι το συμβάν δύο Έλληνες, 19 και 24 ετών, προσέτρεξαν για να βοηθήσουν το αγόρι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο ο ένας στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στον αριστερό μηρό.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν τρεις Αφγανούς, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.


Μετά το αιματηρό συμβάν, ομάδα 50 περίπου κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Αχαρνών διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην περιοχή και για την παρουσία μεταναστών.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=81389