Διαδικτυακά πλέον ο «AIR 104.4»

Διαμαρτύρονται για την «απαράδεκτη» διακοπή λειτουργίας του

Την έντονη αντίδραση του «Αθήνα 9.84» προκάλεσε η ενέργεια των εισαγγελικών Αρχών να κλείσουν τις εγκαταστάσεις μετάδοσης του «Athens International Radio 104.4 FM», μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Συνολικά επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί «σφραγίστηκαν» γιατί λειτουργούσαν παράνομα τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ...

Σε ανακοίνωσή του, ο «Αθήνα 9.84», κάνει λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια, την ώρα μάλιστα που εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΕΣΡ την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του Αθήνα 9.84 έχει χαρακτηριστεί παγκόσμιο πρότυπο, αφού μεταδίδει από το 2004 ειδησεογραφικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε 16 γλώσσες, ενώ έχει συμφωνίες συνεργασίας αναμετάδοσης προγράμματος με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου (BBC World Service, Radio France Internationale, Deutsche Welle, China Radio International). Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι υποχρεώνεται να διακόψει τις εκπομπές του ο AIR 104.4 FM που μεταδίδει αποκλειστικά στην Ελλάδα κινεζικό πρόγραμμα από το China Radio International, όταν η κυβέρνηση και η Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κινέζο πρωθυπουργό».

Ο «Αθήνα 9.84» έχει ενημερώσει τις ξένες πρεσβείες και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία για τη «βίαιη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού που προσφέρει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης στους μετανάστες χωρίς εμπορικές στοχεύσεις, και μάλιστα ενόψει των πρώτων εκλογών στις οποίες, όπως νομοθέτησε η κυβέρνηση, θα ψηφίζουν και μετανάστες».

Ο AIR συνεχίζει κανονικά την εκπομπή του 24ωρου προγράμματός του διαδικτυακά.

newsbeast.gr