121 βουλευτές κυκλοφορούν με Lexus 4.500 κυβικών!!!

Γράφει ο Μαγια


Αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι πολιτικοί μας, εύκολα καταλαβαίνει ότι, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα. Δεν εννοούμε μόνο τα οικονομικά μας θλιβερά χάλια. Εννοούμε τη γενικότερη παρακμή στην οποία αυτοί, κυρίως, έχουν βυθίσει τη χώρα.
Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν φθάνουν στα αφτιά τους. Ισως δεν τόσο έντονες όσο χρειάζεται, ίσως αυτοί είναι κουφοί, ή, το πιθανότερο, αδιαφορούν. Είναι ανάγκη να .........

διαμαρτυρηθούμε πιο έντονα, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα καταλάβουν πως η υποκρισία δεν είναι πλέον αποδοτική.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στη χώρα του παραλόγου η πλειονότητα των βουλευτών -όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία-  απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες, καθισμένοι αναπαυτικά στα πολλά... κυβικά τους. Πολυτελής και ζηλευτός είναι ο στόλος των αυτοκινήτων που η Βουλή με τη μέθοδο λίζινγκ διαθέτει στους εκπροσώπους του λαού.
Ας δούμε ποια μοντέλα και πόσα κυβικά περιλαμβάνει σήμερα ο αυτοκινητικός στόλος της Βουλής. Μακράν πρώτα σε προτίμηση τα πολυτελή Lexus.
Συγκεκριμένα, η Βουλή διαθέτει στους βουλευτές της:
  • 121 Lexus 4.500 κυβικών.
  • Κι ακολουθούν στα 2.000 κυβικά:
  • 76 Mercedes Ε 200
  • 55 Audi
  • 25 BMW
  • 17 Saab
  • 2 Renault
  • 2 Honda
Υπήρξαν ωστόσο και δύο βουλευτές, που περιόρισαν τις επιλογές τους στα 1.500 κυβικά.
Εν τω μεταξύ η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβάσεις, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν να μπορούν να επιστρέψουν το αυτοκίνητο των πολλών κυβικών και να διαλέξουν ένα άλλο στα 1.400 ή 1.600 κυβικά. Αντικατάσταση, που είναι προαιρετική και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, δεν συναντά τον... ενθουσιασμό των βουλευτών. Το βασικό επιχείρημα που επικαλούνται είναι οι μεγάλες αποστάσεις που διανύουν και φυσικά λόγους ασφάλειας…
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες θα απαντήσουν θετικά (έχουν κάθε λόγο να το κάνουν), οπότε με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πόσοι εκ των 300 θα ανταποκριθούν.