Ελήφθησαν οι αποφάσεις για τη ΔΕΗ


Εγινε τελικά η διυπουργική για τη ΔΕΗ παρά τις φήμες που έλεγαν ότι θα αναβληθεί
Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με την συμμετοχή και των κυρίων Παμπούκη, Παπακωνσταντίνου και Αθανασάκη ξεκαθαρίστηκε η ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως το 2020 και η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η κα Μπιρμπίλη δήλωσε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, όμως πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.Η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση έως το τέλος του χρόνου για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.


Εννοούσε όμως τα εξής. Για την Κυβέρνηση η πώληση θα........
είναι η έσχατη λύση και αυτό μόνο εάν αποτύχουν μια σειρά από άλλα μέτρα που θέλει να δρομολογήσει όπως η παραχώρηση εκμετάλλευσης δημόσιων λιγνιτωρυχείων μετά από διαγωνισμούς και η αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ, με παράλληλες κοινές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας μεταξύ ιδιωτών και ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία πιέζει για άμεση πώληση των μονάδων παραγωγής σε ποσοστό 40%.

Οι εργαζόμενοι πάντως παραμένουν με τους διακόπτες... παραπόδα, απειλώντας να τους κατεβάσουν στην περίπτωση που η Κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας.