ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 Γράφει η Τάνυα- Μαρία Γεριτσίδου


Για να μην πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες της τωρινής γενιάς ότι το χοντρό δούλεμα πέφτει μόνο σε αυτήν την περίοδο με ΓΑΠ, Καραμανλή και το υπόλοιπο σούργελο εντός της Βουλής, να δούμε τι μαργαριτάρια τολμούσαν να πουν ΕΝΟΡΚΑ οι αντίστοιχοι πολιτικοί σε εποχές το ίδιο επικίνδυνες ρευστές και αμφίβολης δημοκρατικότητας ακριβώς όπως και σήμερα :

Από τα πρακτικά όπως παραδίδονται επίσημα από τα Αρχεία του Κράτους της Δίκης των Συνταγματαρχών που έλαβε χώρα από 28 Ιουλίου 1975 έως 23 Αυγούστου 1975, ο πρώτος μάρτυς κατηγορίας των γνωστών χουντικών Π. Κανελλόπουλος λέει τα εξής φαιδρά : «… Επί έτη ωρισμένοι εκ των κυρίων αυτών κατασυκοφάντησαν τον πολιτικόν κόσμον λέγοντες ότι ήτο φαύλος, αλλά καμμία χώρα δεν έχει τόσον εντίμους πολιτικούς όσον η Ελλάς και ημπορεί να υπήρξαν ωρισμένοι διεφθαρμένοι όπως είς όλας τας τάξεις, αλλά κατά βάσιν το ήθος των Ελλήνων Πολιτικών υπήρξεν η εντιμότης και η φτώχεια.»

Καταλάβατε; Εντιμότης και φτώχεια χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τους πολτιικούς και συμπεριλαμβάνει βέβαια και τον εαυτό του, .........
όντας μέλος μεγάλης οικογένειας που έβγαζε πρωθυπουργούς (θυμίζει κάτι ;) και διάφορους μεγαλοκρατικοδίαιτους, ενώ το σύνολο του κύκλου του έμενε ή κατείχε μέγαρα σαν αυτά που ο κάθε Άκης προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει και δεν δικαιολογούνται.

Και να μην χαρούν παρακαλώ οι χουντικοί διότι ο συγκεκριμένος και οι φίλοι του είναι λαλίστατοι στα εν λόγω πρακτικά για το πώς συνδέονται οι ‘εξεγερθέντες επαναστάτες’ συνταγματάρχες κλπ και συνεργάζονται με τον βασιλιά και τους ‘αιχμαλώτους’ της κυβέρνησης Κανελλόπουλου για το πώς θα μοιράσουν την διοικητική πίττα μετά από το Απριλιάτικο τους θεατράκι των ξημερωμάτων της 21ης

Και όποιος πιστεύει ότι μέχρι τότε ο Κανελλόπουλος ήταν νόμιμος πρωθυπουργός σύμφωνα με το πολίτευμα (κάτι σαν τους ισχυρισμούς ΓΑΠ τώρα ή καλύτερα παλαιότερα επί 1ης θητείας Σημίτη), δυστυχώς και αυτός πλανάται διότι χαρτί και καλαμάρι μας περιγράφει ο … αγαπητός 1ος μάρτυς πώς είχε πάρει την εξουσία.

Η Ιστορία λένε γράφεται από τους δυνατούς, όχι από την αλήθεια, ιδίως στην πολιτική. Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη υπάρχουν και ντοκουμέντα.

Όπως τα πρακτικά της δίκης αυτής όπου πολλά λέγονται εντός των θυρών για το πώς ο Λάος ουδέποτε ήθελε όλο αυτόν τον συρφετό των πολιτικών και πόσο πολύ όλοι αυτοί οι πολιτικοί μεθοδεύουν καταστάσεις για να ξεγελάνε τον Λαό και να κρατούν την εξουσία έστω και με τα νύχια και δόντια τους.

Ως Ελληνίδα αισθάνθηκα ικανοποίηση βλέποντας την παραδοχή όλων αυτών ότι ο Λαός ποτέ δεν τους ήθελε και ότι με τρίκ όπως τώρα τους νεκρούς της marfin και τα ιπτάμενα spread δικαιολογούσαν γιατί κρατούσαν μία εξουσία που ουσιαστικά ουδέποτε τους είχε δοθεί.

Όποιος θέλει να δει αυτά που λέω με τα μάτια του δεν έχει παρά να μου ζητήσει να του στείλω τα πρακτικά αυτά στην ολότητα που μας τα διέθεσε και εμάς επίσημα το Αρχείο του Κράτους φέτος, μετά από αγώνα να του δείξουμε ότι είχαμε και προσωπικό έννομο συμφέρον (βλέπε Δικαίωμα) να έχουμε πρόσβαση σε αυτά.