Στη φυλακή οι γιατροί με τη «φάμπρικα» των πλαστών συνταγογραφήσεων


Γράφει ο Μαγια

Στη φυλακή οι γιατροί, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων, στην Πάτρα, που είχε αποκαλυφθεί πριν από οκτώ χρόνια, προκαλώντας μέγα σάλο στην κοινή γνώμη.

Το Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10, 5 χρόνων στον καθηγητή της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη και 12,5 χρόνων στον συνεργάτη του Θανάση Παππά, στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για τρία χρόνια καθώς και χρηματική αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο καθηγητής και ο βοηθός του, είχαν στήσει «φάμπρικα» πλαστών συνταγογραφήσεων πανάκριβων φαρμάκων συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία χορηγούσαν σε γυναίκες που ήθελαν να ...........κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας, ωστόσο, βιβλιάρια ανυποψίαστων ασφαλισμένων. Έτσι αποκόμιζαν τεράστια ποσά σε βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων.
(Αλήθεια σε πόσες γερόντισσες ηλικίας 75 και 90 ετών …διέγνωσαν τη σπάνια γυναικολογική πάθηση, αδένωμα υπόφυσης – ωοθηκική ανεπάρκεια;)

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Πρωτόδικα οι δύο γιατροί, επίσης, είχαν καταδικασθεί και απαλλαχθεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήσαν κυρίως φαρμακοποιοί της Πάτρας.

Στον Θανάση Παππά είχε επιβληθεί κάθειρξη 21 χρόνων και είχε οδηγηθεί στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, ενώ στον Βασίλη Τζιγγούνη 13 χρόνια και 8 μήνες με ανασταλτικό όμως χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την οριστική απόλυση του καθηγητή Τσιγγούνη.