Ενας Ελληνας στη Γερμανία


Γράφει ο Unlikeable
Γεννηθηκα το 88' σε μια ομορφη πολη, στο Μοναχο (München) της Γερμανιας.

Υπαρχουν παρα πολλοι Ελληνες γενικα στην Γερμανια που ειτε μεταναστευσαν εδω, ειτε γεννηθηκαν εδω και ενταχθηκαν στην κοινωνια.

Η ανεργια απο το 2007 που ηταν στο 6% ανεβηκε στις αρχες του 2010 στο 8%, αλλα σιγα σιγα μειωνεται. Η αναπτυξη προχωραει με πολυ γρηγορους ρυθμους και γενικα η κατασταση αρχιζει σιγα σιγα να καλητερευει.

Οι Γερμανοι ειναι φιλικοι γενικα με τους ξενους, αμα δεν τους κανεις κατι, δεν σε πειραζουν, δεν εχουν προβλημα μαζι σου, γενικα ισχυει η φραση: «με σεβεσαι, σε σεβομαι κι εγω», υπαρχουν ομως και μερικοι ρατσιστες, ομως παντου υπαρχουν, μεχρι και στις πιο ανεπτυγμενες χωρες του ............
πλανητη μας. Ενα ιδιαιτερο πραγμα που εχουν οι Γερμανοι, ειναι πως ειναι λιγο τελειομανεις, θελουν ολα να δουλευουν "ρολοι" και ολα να ειναι πολυ καλα, αμα παει κατι στραβα παραπονιουνται, στην δουλεια αμα αργησεις, θα σου ζητησει το αφεντικο σου εξηγηση και θα φας και ενα κηρυγμα απο πανω. Γενικως ομως παλευονται ως λαος ας φαινονται κρυοι και "κακοι".

Οι Γερμανοι αγαπανε και θαυμαζουν πολυ την Ελλαδα, την ιστορια, τον αρχαιο πολιτισμο αλλα και την ελληνικη κουζινα μας, πολλοι ειναι αυτοι που επισκεπτονται την Ελλαδα τα καλοκαιρια και αρκετοι εχουν σπιτια εκει. Καλα καλα, υπαρχουν ομως και καποια στραβα των Γερμανων, εκτος απ τις μπυρες που κατεβαζουν, υπαρχουν και καποιες προκαταληψεις που εχουν, ας πουμε αυτα που εγιναν τους τελευταιους μηνες στην Ελλαδα, τα γερμανικα ΜΜΕ το παρουσιασαν ολο το θεμα λες και οι Ελληνες στην Ελλαδα ειναι κατι σαν εγκληματιες, οι κακοι της Ευρωπης, ετσι δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι γενικα οι Ελληνες ειναι φοροφυγαδες, απατεωνες, τεμπελιδες, με λιγα λογια δημιουργηθηκε μια λαθος εικονα γενικα για ολο τον ελληνικο λαο, φυσικα δεν δημιουργηθηκε καποιο προβλημα, δηλαδη να στραφουν εναντιον των Ελληνων, απλα ηταν αυτο το θεμα που τους χτυπησε σαν κεραυνος, αλλα ηρεμησαν τα πραγματα. Την "καλη δουλεια" την εκαναν τα ΜΜΕ, αλλα τωρα δεν ασχολουνται αλλο με την οικομικη κατασταση της Ελλαδας, παρα μονο με καμια πυρκαγια οπως πριν κατι μερες.

Παντως, εχω μαθει να ζω σε μια χωρα που το κρατος της δουλευει πολυ καλα, ειναι πολυ ανεβασμενο σε ολα, ειδικα στον τομεα της Υγειας, αλλα και σε αλλους τομεις οπως στην Οικονομια, την Τεχνολογια και την Παιδεια. Και το κρατος δεν ξερω πως το καταφερνει με 82 εκατομμυρια, αλλα δεν εχει μεγαλη γραφειοκρατια. Ο πατερας μου ειπε οτι στην Ελλαδα μαθαινεις τη σημαινει πραγματικη γραφειοκρατια, τελος παντων.

Σχετικα με τα πολιτικα κομματα, υπαρχει και εδω δικομματισμος, υπηρχε δηλαδη μεχρι το 2009, μετα εγινε ο γνωστος Συνασπισμος της CSU της Merkel με την FDP του Westerwelle, που δεν πετυχε και πολυ καλα και ουτε ενθουσιασε γενικα τον κοσμο, ισως στις επομενες εκλογες να φανε "μαυρο" και να μην ξαναυπαρξει ο Συνασπισμος και ουτε αυτοι οι 2. Επισης και η Γερμανια εχει μεγαλα σκανδαλα οπως SIEMENS, MAN, Daimler-Mercedes, Deutsch Bahn, υπηρχε και το 2006 ενα μικρο σκανδαλο με την Volkswagen (VW).

Το προβλημα γενικα στην Γερμανια ειναι οτι δεν υπαρχουν μεγαλες αντιδρασεις γενικα απο τον κοσμο αμα γινεται κατι, δεν ειναι οπως ο ελληνικος λαος, δλδ συνεχεια να κανουν απεργιες και διαδηλωσεις. Αμα η Γερμανικη κυβερνηση αποφασισει να μειωσει μισθους, οι περισσοτεροι θα πουνε «ενταξει, τι να κανουμε, ετσι ειναι η ζωη, αλλοι ζουνε χειροτερα».

Ο κοσμος στην Γερμανια εχει μαθει να καταπινει γεγονοτα και καταστασεις ετσι οπως του τα σερβιρουν ειτε η κυβερνηση ειτε τα ΜΜΕ, αυτο ειναι ενα μεγαλο προβλημα στη κοινωνια και που δεν θελουν να καταλαβουν πολλοι.

Οσον αφορα την Ελλαδα, πιστευω πως ολοι αυτοι που ψηφιζουν αυτα τα κομματα εδω και πολλα χρονια, κανουν ενα μεγαλο λαθος και ενα μεγαλο κακο γενικα στην κοινωνια και στη χωρα. Εγω δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να ψηφιζει ενα απο αυτα τα 2 κομματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αισθανομαι ντροπη και αηδια, δεν μπορω ουτε να το σκεφτομαι, εσεις δηλαδη πως αισθανεστε? δεν ντρεπεστε λιγο που ακομη θελετε τετοια κομματα στην εξουσια?

Πραγματικα εμενα με προκαλει ιλιγγο.... οχι οτι τα Γερμανικα κομματα ειναι καλυτερα, αλλα στην Ελλαδα, λυπαμαι που το λεω, εχει ξεπεραστει καθε οριο.



{Unlikeable}