Η... μάχη του Μνημονίου στο Υπουργικό

Προσπάθεια να αποτρέψει την... ανασχηματισμολογία που έχει παραλύσει τις κυβερνητικές δραστηριότητες κατέβαλε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προειδοποιώντας τους υπουργούς να σταματήσουν να την τροφοδοτούν με δημόσιες δηλώσεις και ιδιωτικές συζητήσεις.
Η αυστηρή προειδοποίηση του κ. Παπανδρέου στα μέλη της κυβέρνησης έγινε κατά τη διάρκεια του χθεσινού άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο χρωματίστηκε έντονα από την ομαδική επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από συναδέλφους του υπουργούς με αφορμή τις συνεχείς αναφορές στον Τύπο περί λήψης νέων σκληρών μέτρων ή και εφαρμογής νέου Μνημονίου. Πρωτοστατούντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να απαντήσει στις αιχμηρές παρατηρήσεις υπουργών«γιατί δεν βγαίνεις στα κανάλια να διαψεύσεις ότι επίκειται η λήψη νέων μέτρων ή ότι πρόκειται να υπάρξει και νέο Μνημόνιο» συνεργασίας με την τρόικα, θέμα το οποίο πλήττει βάναυσα την εικόνα της κυβέρνησης...
Το ενδιαφέρον είναι ότι «αντ΄ αυτού» έδωσε κάποιες απαντήσεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος, για να εξαναγκαστεί στο τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να λάβει νέα μέτρα ούτε να υλοποιήσει ένα νέο Μνημόνιο. Απλώς, όταν μιλάμε- είπε- για επικαιροποιημένα σημεία του Μνημονίου εννοούμε ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μνημόνιο που έχει ψηφίσει η Βουλή και εφαρμόζεται ήδη.

Οι επισημάνσεις του Θ. Πάγκαλου ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι των εντυπώσεων σχετικά με το αν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα ή όχι (αναφέρθηκε μάλιστα στο Μega, που τις τελευταίες ημέρες προβάλλει το σχετικό θέμα) υιοθετήθηκαν από τους υπουργούς Δ. Ρέππα, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Καστανίδη καθώς και από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρ. Παπουτσή, οι οποίοι ζήτησαν να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση προς τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να λάβει καινούργια μέτρα, πλέον εκείνων που έλαβε την άνοιξη.

TANEA