Η Παιδεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση!

Γράφει ο Καφενόβιος


Η βαθειά ύφεση, που μαστίζει τη χώρα, η αύξηση της ανεργίας, η αγωνία για το αύριο και βεβαίως οι αμαρτίες του αντιπαιδαγωγικού εξεταστικού συστήματος είναι τα στοιχεία, που αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι επέλεξαν σχολές δεύτερης και τρίτης προτίμησης με κριτήριο να σπουδάσουν κοντά στο σπίτι τους.

Αναμενόμενες ήταν και οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Δεν περιποιεί τιμή σε κανένα και κυρίως στην Πολιτεία ότι, σε 101 από 213 τμήματα των ΤΕΙ οι υποψήφιοι εισάγονται με βαθμολογία κάτω από 9 και σε 56 από αυτά με βαθμολογία κάτω από 6!!!

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας. Βεβαίως να αλλάξει, αλλά προς ποια κατεύθυνση είναι το ζητούμενο.

Υπάρχει κυβερνητική βούληση, ώστε το..........
εκπαιδευτικό σύστημα να επενδύσει στη Γνώση και όχι στην παπαγαλία; Δεν υπάρχει.

Είναι ικανοί, να «τσακίσουν» τη λογική, που έχει μετατρέψει το Λύκειο σε ένα είδος προπαιδευτικό φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να πάψει να παίζει τον παιδευτικό ρόλο του και να έχει υποβαθμιστεί; Δεν είναι.

Εχουν τα κότσια να κόψουν τον ομφάλιο λώρο του Λύκειου με τα ισχυρά συμφέροντα της παραπαιδείας και των φροντιστηρίων, που ακυρώνουν τη συνταγματική επιταγή για «δωρεάν παιδεία»; Δεν έχουν.

Όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες…

Και επι τη ευκαιρία.

Θριαμβολογούσαν, πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ, που δύο ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται μέσα στα πεντακόσια καλύτερα του κόσμου. Να μας συμπαθάτε, αλλά αυτό δεν είναι προς θρίαμβο. Είναι ξεφτίλα.