Με προσευχές δεν σταματούν οι βάρβαροι…

Μόλις επέστρεψε ο καφενόβιος από τις παραλίες και έπιασε αμέσως δουλειά

Γράφει ο Καφενόβιος

Στις παραλίες η Ελλάδα αναστενάζει έστω και συντομότερα απ΄ ό,τι άλλες χρονιές, αλλά πάντως αναστενάζει, και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, που λένε και οι επί γης άγιοι εκπρόσωποι του Κυρίου γιόρτασε χθες όλες ανά τη χώρα Παναγιές, Σ΄ αυτήν, κατά πως φαίνεται, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ότι, κάτι στο τέλος θα συμβεί και θα φτιάξουν τα πράγματα.
Μακάρι να «έφτιαχναν τα πράγματα» με προσευχές και νηστεία…(Μεταξύ μας. Κάτι τέτοια βλέπουν οι τροικανοί και μας έχουν πάρει φαλάγγι).

Σε μια εβδομάδα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα επιστρέψει στο... μέλλον, αφήνοντας τους εξοχικούς προορισμούς, που κουτσά-στραβά επισκέφθηκε.

Οι πολίτες, θα βρουν τους λογαριασμούς στην πόρτα τους: Πρωτοφανής ύφεση, ανεργία, κρατική ανέχεια, ακάλυπτες στοιχειώδης κοινωνικές ανάγκες, πληθωρισμός της στασιμότητας και των φοροαυξήσεων έρχονται το φθινόπωρο σε υπερδοσολογίες μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του «Καλλικράτη». Ετσι θα αναδειχθούν οι τοπικοί κυβερνήτες και διαχειριστές του οικονομικού χάους σε περιφερειακές κλίμακες
Η ελληνική οικονομία βουλιάζει και τα περί «αναπτυξιακού ξεκινήματος», με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δεν διαθέτουν ίχνος προπαγανδιστικής αξίας.

Μέχρι τώρα στην αναμέτρησή της με την κοινωνία η κυβέρνηση Παπανδρέου νικά κατά κράτος. Και η κοινωνία ηττάται.

Ερώτημα: Μήπως οι σχεδιαζόμενες για το φθινόπωρο κινητοποιήσεις, προσφέρονται για να πάρουμε τη ρεβάνς;…