Ο «Καλλικράτης» και τα …νούμερα!


Γράφει ο Μαγια

«Καλλικράτης» είναι η κωδική ονομασία της νέας διοικητικής διάρθρωσης της χώρας. Ουδεμία σχέση έχει με …θεατρική επιθεώρηση. Το διευκρινίζουμε επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί, που νομίζουν ότι, στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη οι τοπικές κοινωνίες θα κληθούν να επιλέξουν …νούμερα.
Ο θεσμός είναι καινούργιος, θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά, εν μέσω συμπληγάδων και αν μη τι άλλο οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες θα πρέπει όχι μόνο να διαθέτουν αυτογνωσία, αλλά και να έχουν κερδίσει την κοινωνική καταξίωση.
Στην Πάτρα, λόγου χάρη, γελάει και το παρδαλό κατσίκι με κάποιους απίθανους τύπους, που διεκδικούν το χρίσμα από τα δυο μεγάλα κόμματα. Εως και ο χαζοχαρούμενος αντιδήμαρχος, …διασκεδαστής του Φούρα, που χρωστάει και της …Μιχαλούς, βγήκε στην …πασαρέλα!
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και μαζί τους περιορίζονται ασφυκτικά οι πιθανότητες να εμφανιστούν στο προσκήνιο πρόσωπα άξια και ικανά. Ηταν, βέβαια. στραβό το κλίμα, τόφαγε και ο …γάιδαρος, τουτέστιν το (διεφθαρμένο) πολιτικό σύστημα, που εχθρεύεται τους άφθαρτους υποψηφίους, με γνώσεις, ικανότητες και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης κουβαλάει όλες τις παθογένειες της πολιτικής ζωής. Πολλοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι (σε αντίθεση με δημοτικούς παράγοντες, που έχουν πλουτίσει. ΣΔΟΕ, ακούς;…) και δύσκολα ανταποκρίνονται στις βασικές υποχρεώσεις τους. Επομένως η ανάγκη να καταπολεμηθούν η σπατάλη και η ..........διαφθορά και να αξιοποιηθούν οι πόροι για πραγματικά αναπτυξιακά έργα συνδέεται άρρηκτα και με την επιλογή των προσώπων.

ΣΣ, Πάλι καλά, που στη ΝΔ κατάλαβαν ότι, δεν μπορούν να «επενδύσουν» στον Δημαρά. Ο …θεράπων οδοντίατρος αποδείχθηκε …κουφάλα.