Αυτή είναι η «θητεία με κέντρο το φαντάρο»;

Γράφει ο Καφενόβιος

Τι συμβαίνει στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο «έφυγαν» δύο νεοσύλλεκτοι!
Θρήνος για την απώλεια των δύο νέων ανθρώπων και όπως είναι φυσικό έχει δημιουργηθεί ένα πολύ βαρύ κλίμα. Γονείς αγωνιούν για τα παιδιά τους, που πήγαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα. Σιγή ιχθύος, ωστόσο, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επισήμως ο θάνατος των δυο νέων αποδίδεται σε  «παθολογικά αίτια και πνευμονικό οίδημα».
Οι κύριοι Βενιζέλος και Μπεγλίτης, έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους; Ή μήπως επειδή  τα παιδιά δεν είναι δικά τους αντιμετωπίζουν τα θλιβερά συμβάντα ως περιστατικά …ρουτίνας.
Που πήγαν οι μεγαλόστομες προεκλογικές δεσμεύσεις για «μια θητεία με κέντρο το φαντάρο», με σεβασμό των δικαιωμάτων του; Χάθηκαν κι αυτές, όπως όλες οι άλλες… Εκτός κι αν η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αυτή την ............
περίοδο ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτίωση των συνθηκών στα προκεχωρημένα …φυλάκια της Αθήνας, το Πολεμικό Μουσείο κ.ά. που υπηρετούν τα βλαστάρια των φίλων και των φίλων των φίλων τους. Οντως εκεί έχουν μηδενιστεί οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, όπως διαβάζουμε στο http://www.diktiospartakos.blogspot.com, σε αίτημα δέκα φαντάρων του 4ου Λόχου του Κέντρου Εκπαίδευσης της Κορίνθου να επισκεφτούν τα ιατρεία, η απάντηση του αξιωματικού ήταν: «χαθείτε ρε βρωμόψαρα, που θέλετε και γιατρό»!
Γιατρό ζήτησαν τα παιδιά, ενώ αν ζητούσαν τη Τζούλια…
Αλήθεια, αυτός ο ένστολος τύπος είναι εκπαιδευτής, κύριε παρ΄ολίγον πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ και παρ΄ολίγον πρωθυπουργέ;