Μόσιαλος :" Βλακώδεις δογματισμο του ΔΝΤ για τα κλειστά επαγγέλματα"


Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά των κλειστών επαγγελμάτων. Ομως οι πρώτες αντίθετες φωνές έχουν αρχίσει να ακούγονται στο εσωτερικό της.

Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα των φαρμακείων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλ. Μόσιαλος τόνισε χθες μιλώντας στο Κανάλι 1: «Αυτά που λέει το ΔΝΤ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δογματισμοί βλακώδεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις ιδεοληψίες. Το θέμα της Υγείας δεν το κατανοούν. Και δεν το κατανοούν γιατί δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Ας βάλουν τα στοιχεία κάτω μία φορά, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι που φέρνουν τεχνογνωσία» .

Και σημείωσε: «Θα είναι πρόβλημα αν..............
δώσουμε περισσότερες
άδειες και αφήσουμε το σύστημα όπως είναι τώρα. Θα γίνουν περισσότερα φαρμακεία, τα οποία για να επιβιώσουν θα πιέζουν τους γιατρούς να γράφουν περισσότερα και πιο ακριβά φάρμακα. Ηδη έχουμε περισσότερα φαρμακεία... διπλάσια από τους Βέλγους και εικοσαπλάσια από τους Σουηδούς. Τι θα μας προσφέρει το άνοιγμα; Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός; Οχι».