Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα…


Αρχηγοί και αξιωματούχοι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, οργανωμένα σύνολα αλλά και απλοί πολίτες έχουν υποβάλει πολλές φορές αιτήματα, που αφορούν υποθέσεις στρατιωτών, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, διαβεβαιώνοντας πως μόνον τα αιτήματα που έχουν ανθρωπιστικό ή κοινωνικό χαρακτήρα ικανοποιούνται. Ο υπουργός είπε επίσης ότι έγινε λήπτης αιτημάτων και για ευνοϊκές μεταθέσεις παιδιών πολιτικών.
Ερωτηθείς αν έχει γίνει αποδέκτης μηνυμάτων από πολιτικούς όλων των κομμάτων, ο κ. Παπακώστας είπε: "Ναι, και από ηγέτες πολιτικών κομμάτων, και από βουλευτές, και από οργανωμένα σύνολα, αλλά και από γονείς".
Ο κ. Παπακώστας ανέφερε πως είναι υποχρέωσή του να βλέπει και να μελετά τις επιστολές που του αποστέλλονται με τα ..........
.αιτήματα, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον δύο ώρες κάθε βράδυ ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν γνωρίζει. Δίνονται οι ανάλογες οδηγίες στα αιτήματα, πρόσθεσε.
Ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι πως τα πολιτικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήματα στον ίδιο, έρχονται τώρα, όπως είπε, "να κάνουν τις αθώες περιστερές και στο τέλος της ημέρας να θέλουν την κεφαλή επί πίνακι του όποιου πολιτικού προσώπου, μέχρι και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Τέλος, στην ερώτηση αν τον έχουν προσεγγίσει πολιτικοί αρχηγοί, αξιωματούχοι και βουλευτές, ώστε τα παιδιά τους να έχουν ευνοϊκή μετάθεση, ο υπουργός Αμυνας είπε: "Επειδή εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα. Ναι, σας απαντώ, βεβαίως, πολλοί. Είτε είναι κρατικοί λειτουργοί, είτε είναι πολίτες, φίλοι ή άγνωστοι".