Προσάναμμα για τις επερχόμενες «πυρκαγιές» του φθινοπώρου…


Γράφει ο Καφενόβιος

Είναι πλέον πασιφανές ότι, οι πράξεις της κυβέρνησης υπαγορεύονται λεπτομερώς και ασφυκτικά από το Μνημόνιο της τρόικας, που αποδέχτηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου και του εργατικού εισοδήματος, η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών, βρίσκονται πλέον επί θύρας και θα είναι η νέα τάξη πραγμάτων της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Οι δυνάμεις της οικονομικής κατοχής προκειμένου να χορηγήσουν νέα δάνεια, απαιτούν περαιτέρω λεηλασία των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων και αναίρεση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων, κατακτήσεις για τις οποίες χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια σκληρών και συχνά αιματηρών αγώνων.

Το κοινωνικό κράτος χρειάζεται πολύ χρόνο για να οικοδομηθεί, και ελάχιστο για να καταστραφεί. Ιστορική μοίρα της παρούσας κυβέρνησης (σοσιαλιστικής, ας μην ξεχνάμε) έλαχε να είναι η καταστροφή. Φοβόμαστε δε ........
ότι δεν έχει καν επίγνωση του τεράστιου κλονισμού που προκαλεί στην κοινωνία

Η αυριανή απεργία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της στιγμής, ας ελπίσουμε ότι, θα πάρει τον χαρακτήρα μιας επικίνδυνης για το σύστημα, καλοκαιρινής εστίας πυρός, προσάναμμα για τις επερχόμενες «πυρκαγιές» του φθινοπώρου.