ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Όλα παίζουν μέχρι να βρεθεί ο «γαλάζιος εκλεκτός»

Της Χρύσας Κυριακού
Μπορεί ακόμη να μην έχει βρεθεί ο γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Παπαγεωργόπουλου έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο των Θεσσαλονικέων στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη. Βέβαια, οι περισσότεροι της «Αναγέννησης» θεωρούσαν σχεδόν σίγουρη την κάθοδο για μια ακόμη φορά του Β. Παπαγωργόπουλου, και αιφνιδιάστηκαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία. Έτσι, μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησής του δημάρχου κάποιοι βιάστηκαν να προλάβουν τα γεγονότα και να «κλείσουν» μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ενώ ορισμένοι αφήνουν να διαρρεύσει το ενδιαφέρον τους να μετακινηθούν στην Περιφέρεια.
Ξανά υποψήφιοι
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κ. Καζαντζίδης επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, κάτι που......... επιθυμούν επίσης ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Β. Καρακωστάνογλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αστ. Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Μακραντωνάκης καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Ν. Παπαγιαννόπουλος. Υποψήφιος για μια ακόμη φορά επιθυμεί να κατέβει και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Ασπασίδης αλλά και ο Χ. Αηδονόπουλος.
Οι «Ντορικοί»
Όπως υποστηρίζουν αυτοί που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα μέσα στο δήμο Θεσσαλονίκης εκτός του γαλάζιου ψηφοδελτίου θα θέσουν εαυτόν ο «ντορικός» Β. Δημητρίου, νυν αντιδήμαρχος Κυκλοφορίας και η δημοτική επίσης «ντορική» δημοτική σύμβουλος, Λ. Κολοβού. Όσο για τον Βασίλη Γάκη, τελευταίο οικονομικό διαχειριστή της «Αναγέννησης», ο οποίος ανήκει και αυτός στην ομάδα των «Ντορικών» κανείς δεν γνωρίζει τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον.
Εκτός ψηφοδελτίων
Οι μόνοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί επίσημα είναι οι Αναστάσιος Γερογιάννης και Απόστολος Τσουρέκας, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Νοέμβρη. Και οι δύο έχουν διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχοι Οικονομικών κατά το επίμαχο διάστημα της υπεξαίρεσης. Την τελευταία τους θητεία ως δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, για διαφορετικούς λόγους, φαίνεται πως διανύουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Ζουρνάς, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Λουκρητία Μεϊμαρίδου, Δέσποινα Λιάπη και ο επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος.
Σε αναμονή
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο αντιδήμαρχος , υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Ματθαίος Τσούγκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ανήκαν στο παρελθόν στην Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ) γεγονός που ίσως κάνει την υποψηφιότητά τους στις ερχόμενες εκλογές σχεδόν σίγουρη.