Οι επιδιώξεις των κουμπουροφόρων…


Γράφει ο Μαγια

Είναι μεγάλο το σοκ, που έχει προκαλέσει η μαφιόζικη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, όχι μόνο για την αγριότητα του εγκλήματος, όσο με τη συνειδητοποίηση ότι πλέον η κοινωνία μας είναι αντιμέτωπη με εντελώς πρωτόγνωρα φαινόμενα δολοφονικής βίας.

Ο απλός αστυνομικός χθες, ο απλός δημοσιογράφος σήμερα, ο απλός υπάλληλος αύριο. Συνηθισμένοι άνθρωποι, που χωρίς τις προσωπικές φρουρές, χωρίς αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα είναι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους κτυπήματα.

Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για τις επιδιώξεις των εντολέων των κουμπουροφόρων.

Να σπείρουν τον φόβο και τον......... τρόμο στους ανυπότακτους και ατίθασους της μπλογκόσφαιρας; Καμιά δολοφονία δεν μπορεί να αναχαιτίσει το ποτάμι της οργής της ελληνικής κοινωνίας. Αντίθετα το φουσκώνει…

Να φοβηθούν οι κάθε είδους -ολοένα και λιγότεροι- «ενοχλητικοί» δημοσιογράφοι ακόμα και στα σπίτια τους; Εκτεθειμένοι έτσι κι αλλιώς στους εκβιασμούς των μεγάλων αφεντικών, στην εκδικητικότητα της πολιτικής εξουσίας, στις ίντριγκες της διαπλοκής, τώρα θα αισθάνονται εκτεθειμένοι και απέναντι στους διακινητές της συμφοράς και του αίματος. Τρομάζοντας ακόμα περισσότερο τους δημοσιογράφους, τρομάζουν ακόμα περισσότερο την ήδη επεξεργασμένη από άλλους με τεχνικές φόβου κοινή γνώμη.

Δεν έχει κανέναν νόημα να ρωτήσει κανείς τους πιστολάδες ποιον συμφέρουν όλα αυτά!

Ωστόσο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εκδοχή, που εμφανίζει ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για τη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του, στο zougla.gr: «Δεν μπορώ και δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν περισσότερα πράγματα για την τελευταία μας συνάντηση. Έμελλε, όμως, να είναι η τελευταία και μία κουβέντα που την πήρε ο άνεμος έμελλε να επαληθευτεί με τον πιο άγριο τρόπο δύο χρόνια αργότερα. Ο ξεχωριστός για μένα Σωκράτης, πέρασε σε αντίπαλα στρατόπεδα, διαφορετικής φιλοσοφίας και πρακτικής. Χωρίς υπογραφή και πρόσωπο. Το τελευταίο είναι το σημείο στο οποίο οφείλουν να σταθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για ό,τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη. Ακούγοντας τις γελοιότητες ορισμένων Μέσων και τις ανακρίβειες, με το Τμήμα… ανθρωποκτονιών να αναζητά τους δράστες, αντιλαμβάνομαι πόσο μακριά είναι νυχτωμένοι όλοι αυτοί, μέσα στη χειμερία νάρκη ή τη θερινή τους ραστώνη».