Υποψήφιος με ή χωρίς χρίσμα ο Μπουτάρης


της Χρύσας Κυριακού


«Θα είμαι υποψήφιος ούτως ή άλλως». Με τη φράση αυτή ο Γ. Μπουτάρηςθέλησε να ξεκαθαρίσει στους εκπροσώπους του Τύπου ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είτε με τη στήριξη κάποιου κόμματος είτε όχι. «Θέλω στηρίξεις, συζητώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά δεν εξαρτώ την υποψηφιότητά μου από αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Μπουτάρης προσδιόρισε το νέο στόχο που είναι το σύστημα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, εννοώντας ότι στο σύστημα διοίκησης πρέπει να συμμετέχει ο λαός. Όπως είπε: «Είμαστε η κύρια δύναμη που υπόσχεται όχι μόνο την ανατροπή του συστήματος, αλλά και την αποκατάσταση ενός οράματος που θα φέρει την πόλη σε μια άλλη εποχή».

Ο κ. Μπουτάρης εξαπέλυσε και την πρώτη του επίθεση στον υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκα, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, ενώ αναφερόμενος..........
στη δήλωση Γκιουλέκα περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας ο κ. Μπουτάρης σχολίασε: «μάλλον μας περνάει για βλάκες». Ενώ σε ερώτηση για το αν θα επιμείνει να είναι επικεφαλής σημείωσε «αν οι Θεσσαλονικείς βρουν κάποιον καλύτερο από μένα, κάποιον που θα τους δώσει καλύτερο όραμα, που θα τους ενώσει εγώ πάω σπίτι μου».

Ποιοι τον στηρίζουν

Στο ακροατήριο εκφράζοντας τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Θ.Τζεβελέκης, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Α. Καζάκος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Ν.Γιαννόπουλος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ενδεχόμενη στήριξη του Γ. Μπουτάρη από το ΠΑΣΟΚ. Παρόντες ήταν επίσης ο συνυποψήφιος για το δήμο Ν.Ευθυμιάδης (ανταποδίδοντας κατά κάποιο τρόπο, καθώς και ο κ. Μπουτάρης παρευρέθηκε στην εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Ευθυμιάδη για το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης), ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Τσαρούχας,και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών και πολιτικών σχηματισμών της Θεσσαλονίκης.