«Ιπτάμενη» πρόταση του δημάρχου της Μόσχας για το κυκλοφοριακό


Ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας Μπορίς Γκρομόφ συνέστησε στους Μοσχοβίτες ν΄ αγοράσουν ελικόπτερο για να αποφεύγουν τα συχνά μποτιλιαρίσματα στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.
"Εγώ μετακινούμαι με ελικόπτερο. Πρέπει και εσείς ν΄αγοράσετε ελικόπτερα αντί γι΄αυτοκίνητα και έτσι δε θα χρειάζεστε τους δρόμους", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρομόφ όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γκρομόφ, ενώ ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Ρωσίας συνταράσσεται από ένα σκάνδαλο που αφορά τις εργασίες για την κατασκευή δρόμου, ο οποίος συνδέει τη Μόσχα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, προκαλώντας ακόμα περισσότερα μποτιλιαρίσματα από τα συνήθη.
Ωστόσο, η συμβουλή του Γκρομόφ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Μόσχα, καθώς απαγορεύονται οι ιδιωτικές πτήσεις πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα.
Οι ανώτεροι ρώσοι αξιωματούχοι γλιτώνουν πάντως τα μποτιλιαρίσματα καθώς τα υπηρεσιακά αυτοκίνητά τους διαθέτουν σειρήνες και φάρους που τούς επιτρέπουν να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας όπως τα ασθενοφόρα, τα αστυνομικά και τα πυροσβεστικά οχήματα.