Εκτός ημιτελικών o Φέντερερ!

Ο κάτοχος έξι τίτλων στο Γουίμπλεντον Ρότζερ Φέντερερ αποκλείστηκε για πρώτη φορά από το 2002 πριν φτάσει στον τελικό του Λονδρέζικου Grand Slam, καθώς έχασε στους «8» από τον Τσέχο...Τόμας Μπέρντιχ με 4-6, 6-3, 1-6, 4-6. Με 3-6 έχασε ο Ραφαέλ Ναδάλ το α' σετ από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.
Από το 2003 έως και πέρυσι ο Ελβετός Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είχε λείψει από τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ έχασε τα τρόπαιο μόλις το 2008 από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Τσέχος, Νο 12 στου ταμπλό, δεν «τιμωρεί» για πρώτη φορά τον Φέντερερ αφού είναι ο τενίστας τον απέκλεισε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας στην φάση των «32». Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις το σκορ ήταν 8-2 υπέρ του Φέντερερ, με τελευταία νίκη του Μπέρντιχ στο Μαϊάμι μάστερς στους «32» πριν λίγους μήνες...
Η συνολική εμφάνιση του ρέκορντμαν των 16 τίτλων Grand Slam, δεν ήταν και η καλύτερη καθώς είχε δείξει σημάδια κόπωσης και αστάθειας την οποία και πλήρωσε τελικά απέναντι στον Τσέχο κακό του «δαίμονα». Ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει στον Σέρβο Νόβκα Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

theplayer.gr