Μεγάλο χαστούκι για τους πολιτικούς, που ζουν τον …μύθο τους!


Γράφει ο Μαγια

Το πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια! Κατρακύλησε στο 28,1% το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ έπεσε κάτω και από το ποσοστό του …ΦΠΑ (20,1%). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ΜRB για το Mega, η απαξίωση των πολιτικών είναι καθολική. Κανένα από τα μικρότερα κόμματα του κοινοβουλίου δεν καρπώνεται την πτώση του δικομματισμού: ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 4,6%, ΣΥΡΙΖΑ 3,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, πάντως, εκτοξεύεται στο 31,3%!

Αλάνθαστη η κρίση των πολιτών, όπως εκφράζεται στην δημοσκόπηση, για τους κύριους υπεύθυνους της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Τρεις στους τέσσερις απαντούν: Καραμανλής και Σημίτης!

Για πρώτη φορά στα χρονικά με διαφορά καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Από ποια μέλη της κυβέρνησης ζητούν οι πολίτες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, ποιους θεωρούν αποτυχημένους; Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται όλοι όσοι ηγούνται των κρίσιμων υπουργείων: Κατσέλη, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδος.

Οι μισοί Έλληνες θεωρούν........ αρκετά έως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ενώ απογοητευμένοι από την παρούσα κατάσταση δηλώνουν οι επτά στους δέκα.
Στην ερώτηση για τα συναισθήματα, που προκαλεί η παρούσα κατάσταση της χώρας, το 70,1% απαντά ότι αισθάνονται απογοήτευση, το 57,9% οργή, το 49,2% φόβο και το 37,3% ντροπή.

Συμπέρασμα: Οι προσπάθειες για την αναστήλωση του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος δεν αποδίδουν. Ούτε, φυσικά, ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα για την τιμωρία των ενόχων. Ανασχηματισμός, τώρα! Αυτή η πολιτική δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η κοινωνική έκρηξη θα είναι ανεξέλεγκτη!