Τι είχες Γιάννη, ότι είχα πάντα!!!!!Πέντε τα πορίσματα


Για ένα πόρισμα έλεγαν ότι πάνε οι βουλευτές της εξεταστικής για την υπόθεση του Βατοπεδίου τελικά πέντε αναμένεται να εμφανιστούν. Και για την αλήθεια της υπόθεσης μην ψάχνετε. Αυτή για άλλη μία φορά θα βρίσκεται στα αζήτητα αφού οι βουλευτές ούτε ουσιαστική δουλειά έκαναν, ούτε ήθελαν να μάθουν την αλήθεια . Φτάνει μόνο κάποιοι να πληρώσουν για τα μάτια του κόσμου.

Την Τρίτη λοιπόν, αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου, όπου θα αποδίδονται πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όσους διαδραμάτισαν κάποιο μικρό ή μεγάλο ρόλο.

Μόνο η ΝΔ έχει αποφασίσει να μην καταθέσει το πόρισμά της, αφού θέλει να αξιολογήσει την κατάθεση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, η οποία έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Ξυνίδης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην εξεταστική προκειμένου να διευκρινίσει γιατί είχε υπογράψει ως εκπρόσωπος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, στον αποχαρακτηρισμό της νησίδας Αντα Μπουρού ως έκτασης που........ ανήκει στο δημόσιο. Ο ίδιος απέρριψε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και κατήγγειλε εκβιασμό από τοπικούς παράγοντες του Δήμου Αβδήρων της Ξάνθης, εξ αιτίας της θέσης που πήρε στον Καλλικράτη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε όμως και την παράταση των εργασιών της εξεταστικής προκειμένου να κληθεί σε αυτήν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ανάμειξη του ονόματός του, -με την πώληση ενός ακινήτου στη Μονή -στην υπόθεση.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απορρίψει το αίτημα λέγοντας ότι αυτή η παράμετρος είναι άσχετη με το θέμα. Ωστόσο το κυβερνών κόμμα θεωρεί απαραίτητη την περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών για τους κ. Κοντό, Δούκα, Μπασιάκο, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο και γι αυτό θα ζητήσει την σύσταση προανακριτικής .

Ο ΛΑΟΣ θα βάλει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών τους κ.Δρυ, Φωτιάδη, Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσθέσει και τον κ. Ρουσόπουλο.