Αντισυνταγματικό το Σύνταγμα

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Ο ΛΑΦΚΑ που το 2004 είχε επιβληθεί πάλι από το τότε ΠΑΣΟΚ κρίθηκε κατόπιν αντισυνταγματικός και η κυβέρνηση που ακολούθησε αναγκάστηκε να επιστρέψει τα εισπραχθέντα στους συνταξιούχους, τώρα, πάλι με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ξαναεπιβάλλεται και κρίθηκε -λέει- συνταγματικός.

Δεν ξέρω, ή μάλλον δεν πήρα χαμπάρι ότι άλλαξε το Σύνταγμα της χώρας ή άλλαξαν τα μυαλά που ερμηνεύουν κατά το δοκούν την εφαρμογή του Συντάγματος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δικαιώνεται ο (εν ενεργεία, παρακαλώ) Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ι. Παπανικολάου, που σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ο κόσμος του επενδυτή» είχε πει ότι «στους κόλπους της Δικαιοσύνης, επικρατεί αναξιοκρατία, οσφυοκαμψία, αριβισμός, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια και ............
αρνησιδικία που είναι μερικά από τα σημεία και τέρατα που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες τον ευαίσθητο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Επίσης, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου αναφέρει : «προς το παρόν, επιγραμματικά σημειώνω ότι προτιμώνται, σε αρκετές περιπτώσεις στις επιλογές αυτές όχι οι άριστοι αλλά οι αρεστοί στον εκάστοτε πρωθυπουργό και στο περιβάλλον του, οι βολικοί, οι υπάκουοι, οι οσφυοκάμπτες, οι διαπλεκόμενοι, οι συναλλασσόμενοι, οι κομματικά προσκείμενοι, οι δημοσιοσχεσίτες και βέβαια οι συνεργαζόμενοι με θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές σέχτες ή με συνδικαλιστές του κλάδου ως κομματικούς τοποτηρητές ή οι έχοντες σχέσεις με υπουργούς ή άλλα πρόσωπα της εκτελεστικής εξουσίας. Έτσι δημιουργούνται κακά πρότυπα και περνά το μήνυμα στους νεότερους δικαστές ότι για να προαχθούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνουν και αυτοί αρεστοί και υποτακτικοί στην εκτελεστική εξουσία και τους παρατρεχάμενούς της».

Μετά από αυτά ας μη μας φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή πληροφορηθούμε ότι αυτό το ίδιο το Σύνταγμα κρίνεται από τους αρεστούς της Κυβέρνησης ως αντισυνταγματικό και πρέπει να καταργηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έχουμε άδικο λοιπόν να ανησυχούμε για το ποιος θα μας προφυλάξει από τους φύλακές μας ???????????????