Επιστολή καταγγελία προς Υπουργό Υγείας Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Λάβαμε αυτή την επώνυμη καταγγελία μαζί με όλα τα στοιχεία και την δημοσιεύουμε . Θα δημοσιεύσουμε προφανώς και όποια απάντηση αν υπάρξει .

ΑΞΙΟΤΙΜΗ κυρία Υπουργέ

Παραθέτω πιο κάτω κάποια στοιχεία που αφορούν άδικες και παράνομες πράξεις του Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Δημητρίου Βουρβαχάκη και μιας ομάδας υπαλλήλων έμπιστων σε αυτόν.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν ώστε μαζί με την έρευνα που θα διεξάγετε να γίνουν επιτέλους γνωστά τα έργα και οι ημέρες του ανθρώπου αυτού.

Οι καταγγελίες που κάνω αφορούν τα εξής:

1ον Υπάλληλοι του ΕΚΑΒ ΚΡΗΤΗΣ αμείβονταν με υψηλές τακτικές υπερωρίες χωρίς καν να τις έχουν εργαστεί για μήνες το 2003-2004. Δύο παραδείγματα σας αποστέλλω στον φάκελο και είμαι σίγουρος ότι η έρευνα σας θα αποκαλύψει πολλούς περισσότερους από όλα τα πόστα της υπηρεσίας.

2ον Καταγγέλλω περιστατικό που συνέβη στις τρεις Δεκεμβρίου του 2004 με όνομα ασθενή Κριτσωτάκη Πέτρο ετών δεκαεπτά ο οποίος έμενε στις Πατσίδες Ηρακλείου (Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ........
επιβεβαίωση μιλώντας με την οικογένειά του 2810-731675).

Εκείνη την νύχτα εφημερεύων γιατρός μονάδος ήταν ο κ. Βουρβαχάκης ο οποίος όπως και τις περισσότερες εφημερίες του εφημέρευε από το …. ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!! Στο τροχαίο που ενεπλάκη ο παραπάνω ασθενής πήγε η ιατρική μονάδα ύστερα από πολύ ώρα, γιατί το πλήρωμα έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας να πάρει τον εφημερεύοντα από το σπίτι του. Σας επισυνάπτω και τις κάρτες του περιστατικού οι οποίες είναι ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ από τρίτο άτομο και όχι από τον ασυρματιστή βάρδιας και δεν συμφωνούν με τις πραγματικές ώρες του περιστατικού. Στα δελτία κινήσεως των ασθενοφόρων Μ-3 και Ε-1 υπάρχουν οι πραγματικές ώρες όπως επίσης και στο καταγραφικό της υπηρεσίας. Αδιάψευστοι μάρτυρες το πλήρωμα της μονάδος. Συμπληρώνω ότι ο ασθενής ΑΠΕΒΙΩΣΕ.

Μην ξεχνάτε ότι στην θέση του άμοιρου αυτού παιδιού ίσως ήταν και κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο!!!!!

3ον Καταγγέλλω την άνιση κατανομή των χρημάτων που μοιράστηκαν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας προς το τέλος του 2003. Υπάλληλοι με ίδιο χρόνο υπηρεσίας και ίδιες οικογενειακές καταστάσεις είχαν διαφορές άνω των 300 €.

Ποιος έκανε την επιλογή αυτή και με ποια κριτήρια?

4ον Όσα εκτός έδρας μεγάλων αποστάσεων πραγματοποιούνταν από και προς το Ηράκλειο, αντί να πληρωνόταν σε εμάς με την κανονική τους αξία (γύρω στα 39 €) πληρωνόταν πάντα όσο και τα άλλα εκτός έδρας (γύρω στα 9,70€).

Την διαφορά των χρημάτων, πραγματικά, ποιοι την καρπώνονταν τόσα χρόνια;

Σας κάνω γνωστό ότι για όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ενημερωθεί με επιστολές μου το ΕΚΑΒ Αθηνών αλλά και το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενέργεια αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης των φρικτών αυτών γεγονότων και για αυτόν τον λόγο απευθύνομε σε εσάς ελπίζοντας να αποκαλυφθούν όλες αυτές οι σοβαρές καταγγελίες.

Ο λόγος που δεν αποκαλύπτω την ταυτότητά μου είναι ο εκφοβισμός και οι απειλές που υφιστάμεθα στην εργασία μας εγώ και όσοι συνάδελφοι ήμασταν αντίθετοι με τις ενέργειες αυτές. Παρακαλώ πολύ να μας βοηθήσετε ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι άνθρωποι αυτοί να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Θεωρώ ότι έχω υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στην υπηρεσία που υπηρετώ να τα αποκαλύψω όλα αυτά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια συγκάλυψης που γίνετε έως σήμερα και σας επισυνάπτω τα παρακάτω για να τα διαπιστώσετε κι εσείς η ίδια.

Καταρχάς:

Θέλω να σας επισημάνω κάποιες πληροφορίες που έχω σχετικά με την πορεία της έρευνας που γίνετε από την πταισματοδίκη Ηρακλείου κ. Χαχλιουτάκη και αφορά τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Βουρβαχάκη Δημήτρη.

Μετά από καταγγελία δική μου ( Aφορούν : θάνατο ασθενή, κακοδιαχείριση-κακοδιοίκηση και πολλά άλλα) και ύστερα από αδιάψευστα στοιχεία που έχω καταθέσει και παρόλο που έχω στείλει ένα φάκελο με τα απαραίτητα στοιχεία διαπιστώνω με έκπληξη ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης της υπόθεσης και σκόπιμη παράληψη αρκετών σημαντικών στοιχείων.

Η έρευνα που έκανε η κ. Πταισματοδίκη περιορίστηκε ΜΟΝΟ σε μερικές απλές ερωτήσεις χωρίς δυστυχώς να λάβει υπόψη τα ακριβή στοιχεία που είχα στείλει με τον φάκελο και ερωτώ!!!!!

1. Γιατί ΔΕΝ ανοίχτηκε το καταγραφικό της Υπηρεσίας με την κασέτα, με εντολή εισαγγελέα, έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι συνομιλίες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό;;;;

2. Γιατί η συγκεκριμένη έρευνα ΔΕΝ έγινε ΕΝΟΡΚΟΣ;;;;

3. Γιατί ΔΕΝ εξετάστηκαν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκείνης της βάρδιας καθώς και ο τηλεφωνητής βάρδιας που χειρίστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά εξετάστηκε κάποιος άλλος;;;;

4. Γιατί ΔΕΝ εξετάστηκαν μάρτυρες και για τα υπόλοιπα θέματα για τα οποία έχω καταθέσει αδιάψευστα και συγκεκριμένα στοιχεία;;;

Μετά από όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια κουκουλώματος και βασίζομαι στην ευαισθησία καθώς και στην εντιμότητα που διακρίνει τον θεσμό του που διακρίνει το υπουργείο όπου εσείς είστε η εντεταλμένη του Ελληνικού Λαού να τον εκπροσωπείτε.

Πρέπει να σας τονίσω ότι όλα τα στοιχεία και η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί,στους επιθεωρητές Σ.Ε.Ε.Δ.- Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Επίσης σε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου διαφόρων κομμάτων (κ. Καρατζαφέρη , κ. Αλαβάνο, κ Παπαρήγα, κ. Αντώνη Σαμαρά κ.α ) και στον δημοσιογράφο κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι παρόλο το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στην υπηρεσία για αυτά τα θέματα, τα οποία υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία αν και αυτή την φορά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική έρευνα δυστυχώς θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα δημοσιοποιήσω όλα τα στοιχεία στο ίντερνετ αλλά και στον ίδιο τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κωλυσιεργία και μη απονομή δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες και ας απαντήσουν το ΓΙΑΤΙ δεν έπραξαν αυτά που έπρεπε να πράξουν !!!!!! Και όλα αυτά φυσικά τα κάνω για τον απλούστατο λόγο ότι πεθαίνουν άνθρωποι στο δρόμο , κατασπαταλιούνται χρήματα του Ελληνικού Λαού εκμεταλλεύονται υπαλλήλους και υπάρχουν ασυνείδητοι σε μια ευαίσθητη υπηρεσία όπως είναι το ΕΚΑΒ και αυτό πρέπει επιτέλους να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!! Με αίσθημα ευθύνης και βοηθό τα στοιχεία που σας αποστέλλω παρακαλώ να πράξετε τα νόμιμα.

Μετά τιμής!!!

Παπαδόπουλος Μηνάς