Οργή για τον αδιόρθωτο μακελάρη!...


Γράφει ο Μαγια

Η πολύνεκρη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «στολίσκου ελευθερίας» στα διεθνή ύδατα, ξεσήκωσε πολίτες και φορείς σε όλη τη χώρα. Δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές απαίτησαν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και "κάτω τα χέρια από τη Γάζα".

Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», σε ανακοίνωσή της, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:
• Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
• Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.
• Να σταματήσει τις ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Το Ισραήλ δείχνει για μια ακόμη φορά, πως με τους αμερικανούς στο πλευρό του, μπορεί να παριστάνει τον θρασύ «σερίφη» της περιοχής, γράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του, για την βάρβαρη στρατιωτική δράση του, την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Ηδη η διεθνής διπλωματία αρχίζει σιγά-σιγά να διοχετεύει την εκτίμηση, πως η χθεσινή κτηνωδία αφορά διμερές «επεισόδιο» Τουρκίας-Ισραήλ και λιγότερο ματοκύλισμα ακτιβιστών, που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη. Μην ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία των νεκρών είναι Τούρκοι.

Το Ισραήλ, λένε, μάλλον θέλησε να ..............δώσει μια απροσδόκητη και πρώιμη απάντηση στις κινήσεις προσέγγισης της Τουρκίας με το Ιράν. Χτύπησε το …σαμάρι (Τουρκία) για να ακούσει ο …γάιδαρος (Ιράν). Βέβαια θα ήθελε πάρα πολύ να στείλει «σήμα» απευθείας στο Ιράν, αλλά είναι νωπές οι μνήμες του στραπάτσου που υπέστη από τη λιβανική Χεζμπολάχ.

Πιστεύει κανείς ότι, η κυβέρνηση του Ισραήλ θα καθίσει στο σκαμνί της διεθνούς δικαιοσύνης;