Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι, Σοφιστές και Σοφίσματα - αποτέλεσμα.

Γράφει ο Γιώργος Βασιλόπουλος


Με τον όρο σόφισμα χαρακτηρίζεται γενικά ένας συλλογισμός που έχει αφετηρία κάποιες αληθινές προτάσεις, ή προτάσεις που εκλαμβάνονται εξαρχής ως αληθινές, αλλά καταλήγει είτε αφαιρετικά, είτε προσθετικά, είτε με κάποιο άλλο δυσδιάκριτο λογικό σφάλμα σε συμπέρασμα που παρουσιάζεται ως αληθές, ψευδώνυμος συλλογισμός. Πρόκειται δηλαδή για συλλογισμό που καταλήγει σε ένα λογοπαίγνιο που σκοπεύει να προκαλέσει σύγχυση στον συνομιλητή ή τον ακροατή. Επίσης τα σοφίσματα μπορεί να είναι δηλώσεις ή υποθέσεις που παρουσιάζουν αντιφάσεις ή φαινομενικά παράδοξα, όπως για παράδειγμα όταν παρουσιάζονται σαν να είναι ταυτόχρονα αληθείς δηλώσεις της μορφής: «το Α συνεπάγεται Β» και «το Α συνεπάγεται όχι-Β».
Με τον όρο σοφιστής εννοείται ο διδάσκαλος της ρητορικής, της εριστικής και της πολιτικής τέχνης, δηλαδή το σύνολο των σημερινών πολιτικών (μηδενός εξαιρουμένου), καθώς επίσης και το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων. Είναι γνωστό ότι τα .......
ΜΜΕ όχι απλώς δεν ενημερώνουν, αλλά παραπληροφορούν ασύστολα. Εισάγουν τον ανθρωποκεντρισμό και τη γνωσιολογία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την λογική του παραλόγου.

Ως άνθρωπος με μέση, ελπίζω, νοημοσύνη επιθυμώ να δημοσιοποιήσω απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες σήμερα.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο, είναι οι δικές μου σκέψεις και απαντήσεις, ο καθένας από εσάς έχει τις δικές του.
Δεν προτρέπω κανέναν να υιοθετήσει δικές μου σκέψεις και πολύ περισσότερο πράξεις.

Ποιος είναι Πτωχός;
Εκείνος που στερείται τα απαραίτητα, εκείνος που δυστυχεί έντονα ή ταλαιπωρείται ιδιαίτερα που βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, που δεν διαθέτει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα, η πλειονότητα δηλαδή των Ελλήνων.

Τι είναι Πτώχευση;
Η πτώχευση είναι μια διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας. Όταν κηρυχθεί η πτώχευση, οι δανειστές του οφειλέτη δεν μπορούν να ασκήσουν ατομικά καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του.

Ποιοι ευθύνονται για την ουσιαστική πτώχευση της Ελλάδος;
Τον τελευταίο καιρό μία πεποίθηση κυριαρχεί παντού, σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας μας. Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει, οι κυβερνώντες και κυβερνήσαντες, ενοχοποιούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς επίσης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της κρίσης. Δεν ευθύνεται η ΕΧΑΕ, ιδιοκτήτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με κέρδη 105 εκ. € πλήρωσε φόρο 13 εκ. € - δηλαδή πραγματικός συντελεστής 12,4% αντί 25%, ενώ η ΤΙΤΑΝ, με κέρδη 113,29 εκ. €, πλήρωσε φόρους 7,3 εκ. € - πραγματικός συντελεστής 6,47% και πολλές άλλες. Εγώ πιστεύω πως μόνοι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί και κανένας άλλος.

Ποιες οι αιτίες τη χρεοκοπίας;
Το αποτέλεσμα ελλειμματικών προϋπολογισμών, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα εισέπραττε, ενώ χρηματοδοτούσε τα ελλείμματα του με συνεχώς αυξανόμενα δάνεια από τους πολίτες, από τις τράπεζες, από επενδυτές και από άλλα κράτη. Η διόγκωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων για καθαρά πελατειακούς λόγους. Η συντήρηση της γραφειοκρατίας για δικαιολογία των υπεραρίθμων Δημοσίων υπαλλήλων.


Ποια τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας;
Η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν ολόκληρο ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείτε η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών (για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους. Όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια. Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας ενός κράτους στην Οικονομία του είναι καταστροφικά. Αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση. Ή χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ). Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν.

Ποιοι οι μέθοδοι αποφυγής της χρεοκοπίας;
Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για να αποφύγει ένα κράτος την οριστική του χρεοκοπία. Η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών. Η αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, καθώς επίσης η επιβολή νέων φόρων σε όλους ανεξαιρέτως τους Πολίτες. Ουσιαστικά ένα κράτος θεωρείται επίσημα χρεοκοπημένο, μόνο εάν οι Πολίτες του επιδείξουν ανυπακοή, εάν επαναστατήσουν και εμποδίσουν την εφαρμογή των καταναγκαστικών και λοιπών μέτρων που επιβάλλονται από την κυβέρνηση τους.

Πως θα σωθεί η Ελληνική οικονομία;
Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρι οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρι οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν. Είναι ο τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το Δ.Ν.Τ. και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν, σκοπίμως και δολίως μία χώρα μέχρι το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το αποπληρώσει. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο.

Γιατί μας δανείζει το Δ.Ν.Τ. και η Ευρώπη;
Τα κρατικά ομόλογα που λήγουν τώρα το Μάιο και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ΔΕΝ είναι εγγυημένα, δηλαδή άμα χρεοκοπήσουμε, οι πιστωτές χάνουν τα λεφτά τους. Γι' αυτό και γίνεται ο τρελός χαμός με τα επιτόκια: αυτόν τον κίνδυνο αντανακλούν. Άρα, μας δανείζουν τώρα για να πληρωθούν τα ομόλογα αυτά, αλλά το νέο δάνειο (από ΕΕ και ΔΝΤ) έχει ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, δηλαδή κρατική Ελληνική γη, κρατικές επιχειρήσεις κλπ. οπότε εάν χρεοκοπήσουμε αργότερα, οι πιστωτές δε θα χάσουν τα λεφτά τους. το δάνειο αυτό θα μας πάρει σχεδόν σίγουρα ότι έχουμε και δεν έχουμε, όταν χωρίς αυτό, δεν θα μπορούν να μας πάρουν τίποτα.

Γιατί να είμαι συνεπής φορολογούμενος;
Γιατί, χρειάζεται ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ. Για να μπορέσει ο κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής να αγοράσει το δικό του προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής, προκειμένου να αναπτύξει τις δημόσιες σχέσεις του μέσω του διαδικτύου.
Γιατί, ΜΟΝΟ στην Αθήνα περίπου 4.000 δημοσιογράφοι είναι διορισμένοι σε κρατικές θέσεις! Το χειρότερο είναι ότι τα κρατικοδίαιτα αυτά τρωκτικά διατηρούν 3 και 4 και 5 αργομισθίες. Εισπράττουν, δηλαδή, μισθούς χωρίς να πατάνε στη δουλειά για την οποία πληρώνονται.
Γιατί Χαθήκαν 350 μόνιμοι εφοριακοί, ενώ παίρνουν κανονικά το μισθό τους
Γιατί πρέπει 1200 υπάλληλοι της βουλής να πληρώνωντα, πως θα πάρουν 16 μισθούς.
Γιατί βουλευτής παίρνει αμοιβή 3000 ευρώ το μήνα από την ΕΡΤ; Δυο βουλευτές που είναι και βολευτές, αμείβονται και από την ΕΡΤ. Πρόκειται για την Άρια Αγάτσα, βουλευτή Βοιωτίας και τον Παντελή Ασπραδάκη, που παίρνον και 3000 από την ΕΡΤ
Και άλλα πολλά
Πως πληρωθούν αν εγώ δεν πληρώσω;

Ε ΛΟΙΠΟΝ!!! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ
Εγώ δεν έκλεψε ποτέ.
Εγώ δεν έφαγα ποτέ.
Εγώ Πάντα νομοταγής ήμουνα.
Θα μου κόψετε λεφτά – παροχές; Ενώ παράλληλα μου αυξάνετε Φ.Π.Α., βενζίνη;
Γιατί να πληρώσω εγώ;
Να πληρώσετε όλοι όσοι κλέψατε και κλέβετε.
Αρνούμαι να είμαι ο μαμάκας της ιστορίας.
Αρνούμαι να μου ρίχνετε το φταίξιμο.
Εγώ δεν έφαγα ποτέ, τίμια την δουλειά μου έκανα.
Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μην πληρώσω, θα χρησιμοποιήσω κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, θα γίνω σαν εσάς και τολμήστε να με βάλετε φυλακή.


Και το μεγάλο ερώτημα για το οποίο δεν έχω απάντηση.
ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ;