Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που θέλουν αλλά αυτή που θέλουμε

16

«…άιντε θύμα, άιντε ψώνιο,
άιντε σύμβολο αιώνιο,
αν ξυπνήσεις μονομιάς,
θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…»

(Κυρ-Μέντιος, Κ. Βάρναλης)

Του Μανώλη Κυπραίου

Τρεις άνθρωποι νεκροί. Τρεις συμπολίτες μας, τρεις εργαζόμενοι. Δύο γυναίκες-η μια έγκυος-και ένας άνδρας «θυσιάστηκαν» στο βωμό… της ελευθερίας; της Δημοκρατίας; της κοινωνικής δικαιοσύνης; Σίγουρα σε κανέναν από αυτούς.
Μάλλον θυσιάστηκαν άδικα, χωρίς να το επιλέξουν, στο βωμό της βίας που προωθήθηκε από προβοκάτορες. Το ποια κέντρα αποφάσισαν αυτή την αναταραχή δεν είναι δική μας δουλειά να το βρούμε. Δεν είμαστε ούτε οι διωκτικές, ούτε οι δικαστικές αρχές αυτής της χώρας. Ας το βρουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους.
Μπορούμε όμως να εκφράσουμε την άποψή μας για αυτό το είδαμε και βιώσαμε σήμερα, το οποίο πιστεύουμε πως αποτελεί «προάγγελο» αυτών που έρχονται.
Με αργά αλλά σταθερά βήματα, κάποιοι πέρα από τη μεγάλη κοινωνική κρίση και αναταραχή, προσπαθούν να βυθίσουν την Ελλάδα και στο χάος της βίας. Να στρέψουν τον πολίτη ενάντια στον πολίτη και τον Έλληνα ενάντια στον Έλληνα, χρησιμοποιώντας την αγανάκτησή του και το μένος του απέναντι στο σαθρό οικοδόμημα που ονομάζεται κράτος και πολιτεία.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το .........πολιτικό σύστημα και τους ταγούς του, τα τελευταία 15 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις με αργά αλλά σταθερά βήματα προετοίμαζαν αυτό που συμβαίνει σήμερα. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ετοίμαζαν την «αλλαγή βάρδιας της μεταπολίτευσης» η οποία όμως τελικά βγήκε εκτός ελέγχου και εξελίσσεται στην αυτοκαταστροφή τους, συμπαρασύροντας όμως και τον ελληνικό λαό.
Ο πανικός για αυτή την εξέλιξη είναι έκδηλος, με τους πολιτικούς να καλούν σε «αυτοσυγκράτηση» και «εγρήγορση».
Δεκαετίες τώρα μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «χώρα του δημοσίου», δεν έδωσαν κίνητρα στις υγιείς επιχειρήσεις, στέρησαν την ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα και δισεκατομμύρια ευρώ από «πακέτα στήριξης» αναζητούνται για το ποιος και πότε τα πήρε και τι έργα έκανε. Η ανάπτυξη ήταν «δημοσιοκρατούμενη» με ολυμπιακά και οδικά έργα, όμως κάποια στιγμή τα ταμεία στέρεψαν, το χρέος εκτινάχθηκε στα ύψη και ο «κρατικός δεινόσαυρος» ζητούσε όλο και περισσότερα χρήματα. Εξυγίανση δεν έγινε, το αντίθετο και οι προσλήψεις στο δημόσιο αυξήθηκαν με προκλητικό τρόπο αναγκάζοντας τον ιδιωτικό τομέα να «ταΐζει» το δημόσιο το οποίο όχι μόνο δεν προσέφερε αυτά που έπρεπε αλλά αντίθετα έκανε δύσκολη τη ζωή στον ιδιωτικό τομέα με απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες με τη καταβολή πάντα του… περίφημου «γρηγορόσημου».
Παράλληλα οι ίδιοι οι πολιτικοί ταγοί, δημιούργησαν ένα πολιτικό σύστημα οθωμανικού τύπου, όπου αντί «το κράτος να υπηρετεί τον πολίτη, υπηρετεί ο πολίτης το κράτος», αφήνοντας απροστάτευτο τον πολίτη από επιχειρήσεις παντός είδους που προσπαθούσαν από πλούσιες να γίνουν πλουσιότερες μέσα σε ελάχιστα χρόνια, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής, υπό τα «χαλαρά» βλέμματα της πολιτικής και εκτελεστικής εξουσίας.
Σταδιακά η οργή του μεγάλωνε και έφτασε στο απροχώρητο, με τη θρυαλλίδα να εκρήγνυται στα τέλη Απριλίου, όταν ο πρωθυπουργός με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο μας ανακοινώνει πως χρεοκοπήσαμε!
Μια χρεοκοπία που οφείλεται στη διαχείριση των δημοσιονομικών και στα πέρα κάθε λογικής έξοδα από δημόσιους οργανισμούς
Μια ματιά στις εξελίξεις και στα δρώμενα εντός του Κοινοβουλίου που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αρκούν για να μας το επιβεβαιώσουν. Πρώην πρωθυπουργοί κρύβονταν, νυν περηφανεύονταν και βουλευτές προσπαθούσαν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη ψήφο συνείδησης και την κομματική πειθαρχία. Όλα αυτά όμως στο στενό «οικογενειακό κύκλο» της Βουλής, τη στιγμή που έξω από αυτή τρεις συμπολίτες μας έπεφταν νεκροί και χιλιάδες κόσμου έστελναν τα… «διαπιστευτήριά τους» (μέσω της ανοιχτής παλάμης) εντός του Κοινοβουλίου.
Έτσι ο Έλληνας έβλεπε και βλέπει καθημερινά το πενιχρό εισόδημά του να «εξατμίζεται» και το κράτος να μην παρεμβαίνει για χάρη της… «ελεύθερης οικονομίας». Και το ερώτημα στα χείλια όλων μας ήταν και είναι ένα: «Που είναι το κράτος;»
Για να ήμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, μέρος της ευθύνης για αυτό έχουμε κι εμείς ως πολίτες, που επιτρέψαμε και με τις δικές μας πράξεις, να δημιουργηθεί μια «παρασιτικά βιώσα κοινωνία», η οποία εισήγαγε έξι φορές περισσότερα από αυτά που παρήγαγε και δανειστήκαμε για καταναλωτικές μας ανάγκες δέκα φορές περισσότερα από αυτά που είχαμε τη δυνατότητα να ξεπληρώσουμε ως νοικοκυριά.
Κανένας δανειστής δεν είναι «φιλεύσπλαχνος» και κανένα ηθικό κριτήριο δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα του «απαιτείν και λάβειν» πλην της «αοράτου χειρ», της κρατικής παρέμβασης δηλαδή η οποία όπως προαναφέραμε ήταν και είναι ανύπαρκτη.
Έτσι εγκλωβιστήκαμε μέσα σε έναν λαβύρινθο, χωρίς όμως να έχουμε τον μίτο για να βγούμε έξω από αυτόν.
Και ξαφνικά βρισκόμαστε απέναντι στον απόλυτο ξεπεσμό στα μάτια εχθρών, φίλων και αντιπάλων.
Εχθροί και αντίπαλοι, μας εξαπέλυσαν όλη τη χολή τους. Άλλες φορές δίκαια, άλλες φορές άδικα. Μερικοί φίλοι «ντράπηκαν» για εμάς και οι περισσότεροι μας «απαρνήθηκαν εις τριπλούν», δίνοντας μας και το «φιλί του Ιούδα». Ελέω όμως να μπει και το δικό τους κεφάλι στη γκιλοτίνα αποφάσισαν να μας βοηθήσουν, βάζοντάς μας όμως σε μια φυλακή «υψίστης ασφαλείας».
Ετσι, ένα νέο «Ναβαρίνο» εμφανίστηκε, αυτή τη φορά όχι για να μας σώσει από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ, αλλά από τους ίδιους τους πολιτικούς μας.
Όπως και να ΄χει η Ελλάδα που ξέραμε τελειώνει. Πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Ένας νέος κύκλος γεννιέται και πιστεύουμε πως εμείς οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Πάντα μεγαλουργούσαμε μετά από μια μεγάλη κρίση. Καλώς ή κακώς έτσι είμαστε.
Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι. Σημασία έχει η κατεύθυνση από την οποία θα αποφασίσουμε να έρθει: Από την Ανατολή ή από τη Δύση…

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
 1. Μέσα σε όλα αυτά τα τραγικά θα υπάρχει και ένα καλό αποτέλεσμα!

  Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύδερμα
  παιδια της ευρώπης!

  Ειναι λοιπόν η ευκαιρία να επανέλθουν στα κιλα τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σιχαινομαι τις καθημερινες πλεον μιζερες κριτικες των blogs για την ελληνικη οικονομια και δημοσιονομικη διαχειριση τα τελευταια χρονια.
  Και στο δικο σου κειμενο αν μπορουσα να κρατησω κατι θα ηταν οι δυο τελευατιες προτασεις, στο κατα τ' αλλα αρτιο κειμενο σου.
  Μας κερδισε η οικονομικη κριση ας μην παραδωσουμε τα οπλα και στην ψυχολογικη κριση :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Τι αποκαλύπτει ένας δημότης Πέλλας για την Θ. Τζάκρη..."

  Προσοχή,
  σκύλα.
  μπουλ Μαστίφ.
  παραλιακης,
  κατηγοριας εθνικης οδού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Oraio keimeno. Telika oti pio axristo einai oi efimerides, kala poy yparxoyn ta blog kai diavazoume tipota sobaro.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μανώλη
  Πολύ ωραίο και πραγματικό... Κείμενο

  [Πες τα, πες τα να τ’ ακούμε, πέστε τα εσείς παιδιά
  Ν’ ανακαλύπτει ο καθένας τη δικιά του μυρουδιά ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και ποιος θα αναλάβει !!
  Επιτέλους να κυβερνήσει το ΚΚΕ με τον ΤΣΙΡΙΖΑ η το ΛΑΟΣ!!
  Να εγκατασταθούν τα Σοβιέτ και να γίνουμε όλοι μόνιμοι !!!
  Έχετε πολύ πλάκα !!!! Ποιες εκλογές ρε μαλάκες !! Όλα τα κόμματα θα κρύβονται διότι κανένα δεν θέλει να κυβερνήσει , μην ακούτε τώρα τις μεγαλοστομίες .
  ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
  Επιστολή στους βουλευτές του νομού Έβρου.
  Η κοινή επιτροπή Φερών-Τυχερού για την δημιουργία του δήμου Παναγίας Κοσμοσώτηρας σε συνεδρίαση στις Φέρες αποφάσισε να στείλει την παρούσα επιστολή στους βουλευτές του νομού Έβρου.

  "Οι κοινωνίες των δύο δήμων νιώθουν απογοήτευση και οργή για τον εμπαιγμό που υπέστησαν από το υπουργείο εσωτερικών.δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
  Είναι γνωστό και σε εσάς όπως και στο υπουργείο ότι οι δύο δήμοι πληρούν όλα εκείνα τα κριτήρια που βάζει ο ίδιος ο "Καλλικράτης"για να αποτελέσουν ένα ενιαίο σχήμα.
  Σε πολλές περιοχές της χώρας βουλευτές και της κυβέρνησης που ενδεχομένως αδικήθηκαν όπως και εδώ τοπικές κοινωνίες της περιοχής τους έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν το χωροταξικό του "Καλλικράτη"
  Ζητούμε και από εσάς να μην συναινέσετε στην αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος μας και εάν δεν αλλάξει το χωροταξικό στον Έβρο να το καταψηφίσετε".

  Κοινή επιτροπή αγώνα
  Αναρτήθηκε από gatzoli στις 11:23:00 πμ 7 σχόλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Η κατάσταση με τους ναρκομανείς στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεπεράσει κάθε όριο"


  "Είχα ακούσει και διαβάσει για πολλές περιπτώσεις επιθέσεων σε ανύποπτους περαστικούς, αλλά σήμερα το πρωί ήταν η σειρά μου να ζήσω κάτι παρόμοιο.

  Βρισκόμουν με το αυτοκίνητό μου στο φανάρι της οδού Σοφοκλέους και στη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς, περιμένοντας ...
  να ανάψει το πράσινο. Τότε ένας αλλοδαπός ναρκομανής μου ανοίγει την πόρτα του οδηγού, προσπαθώντας να με βγάλει έξω, ενώ ένας συνεργός του την ίδια στιγμή ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού και ψάχνει να βρει αν έχω μέσα στο αυτοκίνητο οτιδήποτε που μπορεί να μου πάρει (ευτυχώς δεν είχα τίποτα).
  Η σωματική μου διάπλαση, μου επέτρεψε να αμυνθώ και τελικά με σχετική ευκολία τα έβγαλα πέρα και με τους δύο, αφού βέβαια είχα την τύχη να μην οπλοφορούν. Το τι θα γινόταν πάντως αν στη θέση μου βρισκόταν ένας ηλικιωμένος ή μια γυναίκα, μπορείτε εύκολα να το φανταστείτε.
  Σημειωτέον, ότι κάθε φορά που περνάω από το συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει μια κλούβα της αστυνομίας, που όμως σήμερα δεν ήταν εκεί.

  Γράφω για το περιστατικό που μου συνέβη, όχι για να βρω το δίκιο μου, ή να επιρρίψω ευθύνες στην αστυνομία, το κράτος κλπ. για το χάλι που βιώνουμε καθημερινά στην Αθήνα. Το έχουμε πάρει απόφαση πλέον, ότι με τόση εγκληματικότητα γύρω μας, η σωματική μας ακεραιότητα ή η ζωή μας εξαρτάται από την τύχη και (όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν) από εμάς τους ίδιους.
  Τα γράφω όμως για να τα διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μου, ώστε να έχουν το νου τους, γι' αυτό και διάλεξα το δικό σας blog, που έχει τεράστιο αναγνωστικό κοινό.

  1. Αποφεύγετε να περνάτε από κάθε ύποπτο σημείο, αν και δεν ξέρω πλέον ποιά σημεία ΔΕΝ είναι ύποπτα.
  2. Αν πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από εκεί, επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος, φροντίστε να έχετε κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας και τις πόρτες ασφαλισμένες.
  3. Μην αφήνετε σε κοινή θέα αντικείμενα που τραβούν το βλέμμα, ή - ακόμη καλύτερα - μην τα έχετε καν μαζί σας.
  4. Καλή τύχη, γιατί εκεί που φτάσαμε, σίγουρα κάποια στιγμή θα τη χρειαστείτε.

  Αυτή δυστυχώς είναι η Αθήνα μας και η Ελλάδα μας εν έτει 2010, έτσι όπως μας τις κατάντησαν. Από λίκνο του πολιτισμού και του φωτός, σε τόπο διαφθοράς, βίας και φόβου για το συνάνθρωπο."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. παραμυθα παπανδρεου τι θα γινει επιτελους με το θεμα των υπερχρεωμενων νοικοκοιριων .απο το πακετο δντ μονο στους καριοληδες τραπεζιτες θα δωσεις και εσυ συν τα 28δις που εδωσε ο χοντρος.κατα τα αλλα τις πρωτες 100 μερες ειχες στο προγραμα σου και τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια .δεν πατε στο διαολο κουφαλες του κερατα παλιοαντιχρηστοι κακο χρονο ναχετε.θα τα πουμε στις εκλογες μαλακοπαπουτσα γαπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κυρ mano?! μάλλον ξεχνάς ότι τα θύματα ήταν 4 στον αριθμό (αυτό που ήταν στην κοιλιά της αδικοχαμένης μάνας το ξεχνάς?).

  Με θλίβει και με εξοργίζει το γεγονός ότι ορισμένοι που γράφουν στα blogs, ήταν ή είναι δημοσιογράφοι σε διάφορα μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα κλπ.
  Φυσικά το λέω αυτό γιατί στα μαγαζιά που δουλεύουν σκύβουν το κεφάλι και την κάνουν όπως λέει και ο σοφός λαός μας 'Τουμπεκί΄, αντίθετα στα blogs όμως ξεσπαθώνουν εκ του ασφαλούς.

  Ο κανένας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΟ ..ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ.

  Τζάκρη παραιτήσου και πήγαινε για... δήμαρχος!
  ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Η... ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ!

  Η υφυπουργός εσωτερικών κα Τζάκρη, βόλεψε όλο το σύμπαν (της γειτονίας της και του γεννεολογικού της δέντρου) και τολμά να λέει ότι δεν είναι κοντινοί, αλλά μακρινοί συγγενείς της.
  Τέλεια.

  Δηλαδή και να......ήταν όπως τα λέει η υφυπουργός, ποιος τη νομιμοποιεί να κάνει ρουσφέτια στην πλάτη ανθρώπων που μπορεί να έχουν τα προσόντα να προσληφθούν στις θέσεις που έχουν καπαρώσει δικοί της άνθρωποι;

  Αφήστε που δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί ακόμα, ακόμα και την ίδια τη συγγένεια, και είπε πως οι διορισθέντες, δεν είναι κοντινοί αλλά... μακρινοί συγγενείς! Ωραία λοιπόν!

  Γίνεται λοιπόν να μας εξηγήσει η... υφυπουργός Εσωτερικών πως γίνεται να έχει μακρινή συγγένεια με την... Μαρία Τζάκρη, που είναι...αδελφή της;

  Πάντως δεν νομίζουμε ότι πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση του θέμα αυτό. Δύο πράγματα μπορεί να συμβούν ή να παραιτηθεί η Τζάκρη, ή να μην παραιτηθεί. Στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει αποδείξει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη σε παλαιοκομματισμούς, στην δεύτερη περίπτωση θα αποδείξει ο Παπανδρέου (αν δεν παραιτηθεί η Τζάκρη) ότι μπορεί να τη διώξει αυτός μόνος του.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει!
  Για εμάς, τον απλό λαό μία είναι η λύση. Τέρμα στα φαινόμενα Τζάκρη! Γιατί αν ρωτήσετε τους δημοσιογράφους θα σας πουν ότι ναι αλλά ίσως θα δούμε, όχι στην ανθρωποφαγία και άλλα τέτοια.

  Πάντως με τόσα ρουσφέτια η Τζάκρη, τη δημαρχεία, αν το θελήσει την έχει στο... τσεπάκι της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ φίλε "κανένας", δυστυχώς το 3 ή 4 είναι κάτι το υποκειμενικό. Αυτό που έχει σημασία είναι πως χάθηκαν 3 άνθρωποι και αν θελήσουμε να δούμε αυτό το τραγικό γεγονός βαθύτερα, φυσικά μπορούμε να πούμε πως ήταν 4 και όχι 3.
  Σε ό,τι αφορά στα περί των blogs τουλάχιστον ο υπογράφων (εγώ) δεν τηρώ καθεστώς ανωνυμίας. Γράφω με όνομα και επίθετο, δεχόμενος οποιαδήποτε κριτική.
  Οσο για το "τουμπεκί" μάλλον λάθος πληροφορημένος-νη είσαι.
  Οπως και να ΄χει όμως εγώ είμαι εδώ να συζητάμε και τα καλώς κείμενα και το κακώς.
  Ευχαριστώ πολύ

  Μ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Iδού η Τζάκρη με την προϊσταμένη του μουσείου που έκανε τις προσλήψεις στο μουσείο της Πέλλας


  AΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Η φωτογραφία της Τζάκρη με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Εφορίας της Πέλλας (αυτής που έκανε τις προσλήψεις) για την οποία σήμερα το πρωΐ έκανε στο Mega ότι σχεδόν δεν την ήξερε κιόλας.


  Αναρτήθηκε από troktiko στις 6:22 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. "Αγαπητέ φίλε "κανένας", δυστυχώς το 3 ή 4 είναι κάτι το υποκειμενικό."

  Μου φτάνει αυτή σου η φράση ως απάντηση. Από αυτήν, εννόησα πολλά.

  Καλή μας νύχτα.

  Ο κανένας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αγαπητέ "κανένας"

  Δυστυχώς "πιάνεσαι" από μια αράδα και χάνεις την ουσία. Δες καλύτερα, πιο ανοικτά, όλο το κείμενο και θα καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω υποκειμενικό. Εννοώ για το θέμα της κύησης. Συναισθηματικά ήταν 4, λογικά 3. Και 10 να ήταν όμως, πάλι τίποτα δεν θα γινόταν. Και ξέρεις γιατί;
  Γιατί έχουμε χάσει τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία και ως άνθρωποι, έχουμε γίνει «λύκοι» που ξεσκίζουμε ο ένας τις σάρκες του άλλου. Αυτή είναι η αδυναμία μας και αυτή η δύναμή τους.
  Όταν συνειδητοποιήσουμε πως ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα τότε ΟΛΟΙ μαζί θα πάμε μπροστά.
  Σημασία έχει να βλέπουμε τα λάθη μας και να μη τα ξανακάνουμε.
  Ας σταματήσουμε να σηκώνουμε το χέρι μας για να χτυπήσουμε κάποιον κι ας το σηκώσουμε για να το σφίξουμε με το δικό του.
  Θα σου θυμίσω κάποιους «ξεχασμένους» στοίχους από τον «Υμνο εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού.

  Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
  αλλ' ανάσαση καμιά.
  άλλος σου έταξε βοήθεια
  και σε γέλασε φριχτά.

  Άλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου
  οπού εχαίροντο πολύ,
  «σύρε νάβρεις τα παιδιά σου,
  σύρε», ελέγαν οί σκληροί.

  Η Διχόνοια που βαστάει
  ένα σκήπτρο η δολερή
  καθενός χαμογελάει,
  "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".

  Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει
  έχει αλήθεια ωραία θωριά.
  μην το πιάστε, γιατί ρίχνει
  εισέ δάκρυα θλιβερά.

  Από στόμα οπού φθονάει,
  παλληκάρια, ας μην πωθεί,
  πως το χέρι σας κτυπάει
  του αδελφού την κεφαλή.

  Ευχαριστώ ξανά

  Μ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου