Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

Γράφει το Mavro Kounavi

«Αυτό που υπάρχει στο μνημόνιο δεν το έχουμε γράψει εμείς, το έχει γράψει η τρόικα»!

Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός μια χώρας που το Άρθρο 1, παρ. 2, του Συντάγματός της αναγράφει: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία». Στα λόγια αυτά οι βουλευτές του κινήματος της «Εθνικής Ανεξαρτησίας-Λαϊκής Κυριαρχίας» απάντησαν με . . . χειροκροτήματα. Ο κάθε πολίτης ας αναρωτηθεί από πού πηγάζει η εξουσία της Τρόικας να φέρνει νομοσχέδια και μνημόνια στη Βουλή των Ελλήνων. Και μάλιστα υπό των ήχο χειροκροτημάτων.

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική ομάδα των Προθύμων.

Να τους χαίρεσαι Λαέ. Να μην τους ξεχάσεις ποτέ.

- Το Ελληνικό Σύνταγμα στο Άρθρο 28, παρ. 2 αναγράφει: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Και πέρασαν τα μέτρα με απλή και όχι με ...........διευρυμένη πλειοψηφία. Και αίφνης οι όψιμες κραυγές των τελευταίων ημερών περί τήρησης του Συντάγματος έπαυσαν. Προκειμένου να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, ας κοιμηθούν οι Νόμοι, ας κοιμηθεί το Σύνταγμα. Ας κοιμηθεί και αυτός ο πατριωτισμός των Ελλήνων στον οποίο άλλωστε επαφίεται η τήρηση του Συντάγματος. Έτσι εννοούν οι κυβερνώντες και οι καλοπληρωμένες γραφίδες του συστήματος την τήρηση του Συντάγματος και τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Να κοιμάται και να ξυπνά κατά περίπτωσιν.

Ας αναρωτηθεί ο κάθε Έλληνας. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν εχτές ποιόν ευνοούν και ποιόν πλήττουν. Τη σύνταξη του Δασκαλόπουλου, το μισθό του Βγενόπουλου, το επίδομα απορίας του Κόκκαλη, το μεροκάματο του Λαναρά ή τα κεφάλαια του Δημήτρη από το Κερατσίνι, τα repos της Αγγελικής από την Κυψέλη και τις μετοχές της θεία Σοφιάς από τα Γιάννενα; Με ποιό πατριωτισμό μας ζητάνε να κάνουμε θυσίες ρε Έλληνες; Mε αυτόν το πατριωτισμό που πρέπει να κοιμάται όταν ξένες τρόικες επιβάλλουν τη θέλησή τους για να μη χάσουν ούτε δράμι ελληνικής σάρκας οι τοκογλύφοι ή με τον πατριωτισμό που πρέπει να είναι ξύπνιος όταν είναι να χάσουμε τους μισθούς μας προκειμένου να έχει μοναδικό του άγχος ο κάθε Λαναράς μη τυχόν και προσαράξει ανοικτά του Πόρου η εικοσάμετρη θαλαμηγός του κάποιο απόγευμα Πρωτομαγιάς;

Ο «Πατριωτισμός» τους που κουρελιάζει κάθε έννοια Συνταγματικής Τάξης προκειμένου να εκχωρεί με απλή πλειοψηφία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Ο «πατριωτισμός» τους που για να σώσει όσα απομύζησε τόσα χρόνια στη πλάτη του Λαού δε διστάζει να κατασκευάσει άλλοθι και Συνταγματικό προηγούμενο προκειμένου να μπορεί να κάνει το ίδιο, αν/όταν του ζητηθεί, στη Θράκη ή αλλού με το ΝΑΤΟ ή τον ΟΗΕ (μέλη των οποίων επίσης είμαστε).

Φτάνει πια.

H Πατρίδα μας και η Πατρίδα τους.

Σύνταγμα για το ΛΑΟ και όχι για τους ΔυΝαΤούς.

ΥΓ1. Δε γνωρίζει τι σημαίνει η φράση «εξ' απαλών ονύχων» επειδή είναι Έλληνας της διασποράς ένεκα της «εξορίας» της οικογένειάς του. Προφανώς όταν έστελνε προεκλογικά τον κόσμο στις . . . κάλτσες, η «εξορία» της οικογένειάς του έφταιγε και τότε. Έλληνες κι όμως ανελλήνιστοι εξ απαλών ονύχων . . .

ΥΓ2. Ας μη πάρει κατάκαρδα η κ. Μπακογιάννη τη διαγραφή της. Ας έχει πάντα στο μυαλό της ότι: «Σε δέκα χρόνια, ποιος θα τα θυμάται όλα αυτά;».

Mavro Kounavi