Το υδροθεραπευτήριο παραμένει…..κλειστό, λόγο Γερουλάνο


Γράφει ο Λυσίας


Λεφτά ψάχνουν….. λένε απεγνωσμένα.
Αλλά με τον ίδιο τρόπο, τα πετάνε. Τα απαξιώνουν…..
Δεκαετίες τώρα, το υδροθεραπευτήριο Αιδηψού, άνοιγε τις πύλες του και δεχόταν το κοινό, από τα τέλη Μαρτίου.
Φέρνοντας στο δημόσιο, τεράστια κέρδη.
Καθώς χιλιάδες λουόμενοι προσέρχονταν νωρίς, για τα ιαματικά τους μπάνια, ώστε το καλοκαίρι, να μπορούν ανεπηρέαστα, να κάνουν και τα θαλασσινά τους μπάνια.
Φέτος όμως, η Μεγαλη Γερουλάνειος φιλοσοφία, προσπαθεί να καθιερώσει, άλλα δεδομένα.
Όπως του πήρε…. έξι μήνες, για να βρει Πρόεδρο στην ΕΡΤ, έτσι και στα του τουρισμού, του πήραν επτά, για να τοποθετήσει Πρόεδρο στην ΕΤΑ ( Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) στην οποία υπάγεται και το υδροθεραπευτήριο Αιδηψού.
Με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει ακόμα κλειστό.
Αφού δεν υπάρχει ακόμα έγκριση, από το ...........
Υπουργείο για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού. Καθώς το μόνιμο προσωπικό, δεν επαρκεί, για να λειτουργήσει σωστά όλος αυτό τον κολοσσό. Είναι μόλις τρία άτομα οι μόνιμοι. Η προϊσταμένη, η κυρία Μαρία Φώτου, μια διοικητική υπάλληλος και ένας κηπουρός.
Χρόνια τώρα, από αρχές Μάρτη, το εποχιακό προσωπικό ήταν στις θέσεις του, η πισίνα, οι λουτήρες και όλα τα άλλα μέσα, ήταν σε λειτουργία και δέχονταν κόσμο, για τα ιαματικά του λουτρά. Στην πιο ιστορική λουτρόπολη του τόπου μας.
Όπου τα νερά της, πηγάζουν, από 3.500 μέτρα βάθος και όταν φθάνουν στην επιφάνεια, έχουν 90 βαθμούς περίπου θερμοκρασία.
Γνωστά από τον Πλούταρχο, τον Θουκυδίδη, τον Ηράκλειτο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Γνωστά σε όλο τον κόσμο, κατέστησαν κάποτε την Αιδηψό θέρετρο πρώτου μεγέθους, με επισκέπτες φανατικούς, όπως τον Ουίστον Τσώρτιλ, την Σοφία Λόρεν, τον Ομάρ Σαρίφ, τον Φαρούκ, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την Κοτοπούλη, την Κάλλας, τον Ωνάση, τον Κωστή Παλαμά, που στο ξενοδοχείο ¨ Ηράκλειο ¨ αγναντεύοντας τον Ευβοϊκό, έγραψε ¨ τα γράμματα στην Ραχήλ ¨ και όχι μόνο. Τον Μενέλαο Λουντέμη και χιλιάδες άλλους….

Σήμερα η πόλη αυτή, ζει μια παρακμή. Και τα ιαματικά της λουτρά, η κύρια πηγή εσόδων της, αλλά σημαντικών εσόδων και για το κράτος, παραμένουν κλειστά.
Υπό την πλήρη αδιαφορία του κ. Γερουλάνου.
Κοντεύουμε Ιούνιο μήνα και το υδροθεραπευτήριο, δεν ξέρει ακόμα, πότε η ΕΤΑ, θα στείλει εγκύκλιο, για να μπορέσει η κυρία Φώτου να προκηρύξει διαγωνισμό και να προσλάβει προσωπικό για να ανοίξει.
Απ’ ότι μας πληροφορεί, η ίδια η προϊσταμένη του υδροθεραπευτηρίου, καθημερινά, δεκάδες άνθρωποι, επισκέπτονται το Κέντρο, για να κάνουν έναρξη λουτροθεραπείας, αλλά φεύγουν άπρακτοι…..
Με αποτέλεσμα το κράτος, να χάνει απίστευτα λεφτά…..
Την ίδια στιγμή, που απ’ ότι λένε οι ίδιοι, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες απ’ όπου μπορούν να μαζέψουν….. Για να μπαλώσουν τα κενά τους στο έλλειμμα.

Βρε μπας και μας δουλεύουν και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Μπας και ήταν ειλικρινής, όταν έλεγε με στόμφο και επιμονή :

« Λεφτά υπάρχουν »….

Και τότε, στο Δ.Ν.Τ. γιατί μας πήγε;

Ουφ δεν ξέρω. Ζαλίστηκα. Δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω. Συγχωράτε με.

Συνέλθετε κ. Παπανδρέου......



ΛΥΣΙΑΣ