Κύριε Πρωθυπουργέ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης , στην προηγούμενη , πριν από λίγες μέρες , δημοσίευση μου, την οποία πριν αναρτήσω σε
blogs την είχα κοινοποιήσει σε στενούς συνεργάτες σου , σε αρκετούς υπουργούς και σε δεκάδες φίλων μου , σου έγραφα : - Κύριε Πρωθυπουργέ το λέγατε και εσείς , το ξέρω και εγώ και όλος ο Ελληνικός λαός ότι λεφτά υπάρχουν ! Όπως λέτε και εσείς το βλέπω και εγώ ,το βλέπουμε όλοι , η πατρίδα βρίσκεται σε μέγιστο κίνδυνο . Λέτε ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες και το καταλαβαίνομε όλοι και έχω γράψει πολλές φορές ότι ο λαός , ο απλός λαός είναι έτοιμος να βάλει πλάτη και να υποβληθεί σε θυσίες , με μία όμως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. «ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ και να φέρετε πίσω τα κλεμμένα» . Ο λαός σας έδωσε μια ισχυρή αυτοδυναμία (υπέρ της οποίας είχα συχνά αρθρογραφήσει και εγώ προεκλογικά ) και θα έχετε καθολική λαϊκή υποστήριξη όταν και αν αποφασίσετε να .......οδηγήσετε στη φυλακή εκείνους που έκλεψαν και ταπείνωσαν τον λαό . Καταλαβαίνω τις δυσκολίες ! Υπάρχει μια νομιμότητα και μια διαπλοκή στον τόπο μας που εμποδίζει να πάνε φυλακή ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ συγκεκριμένοι κλέφτες. Αυτή η νομιμότητα πρέπει να αλλάξει και αυτή η διαπλοκή να διαρραγεί . Όταν οι καταστάσεις είναι έκτακτες χρειάζονται έκτακτα μέτρα . Νομοθετήσετε ! Εν ανάγκη αναθεωρήσετε το Σύνταγμα (ξέρω τι λέω σε έκτακτες καταστήσεις και με ομόθυμη λαϊκή συμπαράσταση , όλα γίνονται) . Πάρετε έκτακτα μέτρα κυρίως για να στείλετε τους κλέφτες στη φυλακή αλλά και για να πάρετε πίσω τα κλεμμένα. Προσανατολίσετε τα εισπρακτικά μέτρα στους ΕΧΟΝΤΕΣ , ανάμεσα στους οποίους πρέπει άμεσα να συμπεριλάβετε την Βουλή και την Εκκλησία .

Κύριε πρωθυπουργέ το τίμημα που ζητάτε από τον Ελληνικό λαό να καταβάλει για τα μικρά συγκριτικά λάθη που έχει κάνει , είναι δυσανάλογο των ευθυνών του αλλά κυρίως είναι δυσβάστακτο . Κατανοώ ότι αυτά τα μέτρα δεν ήταν στις προθέσεις σας και ότι σας επέβαλαν να τα επιβάλετε . Αν όμως δεν επιμεριστούν οι ΜΕΓΑΛΕΣ ποινικές ευθύνες , στα πολιτικά και άλλα πρόσωπα ,που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου , η απαραίτητη για να αποδώσουν τα μέτρα λαϊκή συναίνεση κάθε άλλο παρά δεδομένη πρέπει να θεωρείται . Να είστε βέβαιος κύριε πρωθυπουργέ ότι λαϊκές κινητοποιήσεις σαν τις χθεσινές της 5ης 5ου που θα είναι δικαιολογημένες και κατά τη δική μου άποψη , θα είναι τόσο συχνές που δεν θα επιτρέψουν να αποδώσουν τα όποια μέτρα . Οι κινητοποιήσεις αυτές σαν την χθεσινή και σαν αυτές που θα ακολουθήσουν έχουν και μια ιδιομορφία που πρέπει να προσεχτεί . Καθώς συμμετέχει σε αυτές , ανένταχτα και ανοργάνωτα ένα πολύ μεγάλο πλήθος λαού που για πρώτη φορά σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους , παρέχουν ιδανικό περιβάλλον για χοντρές προβοκάτσιες . Αν αληθεύουν βέβαια οι φήμες ότι οι εμπρησμοί των κτηρίων της τράπεζας στην οδό Σταδίου και του κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών έγιναν σαν αντιπερισπασμός για να καούν τα αρχεία στον 4ο όροφο του πρώην ΣΔΟΕ , μπορούμε να ελπίζομε τουλάχιστον ότι δεν θα θρηνήσουμε στο μέλλον άλλες ανθρώπινες ζωές άλλα αθώα θύματα .

Κύριε πρωθυπουργέ για πολλοστή φορά σας απευθύνω αυτή την έκκληση μου που έχει γίνει πλέον παλλαϊκό αίτημα . ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ! Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε τη συναίνεση του λαού για τα σκληρά μέτρα που του επιβάλλονται . Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες για να τα φάνε πάλι κάποιοι επιτήδειοι, όπως προδιαθέτει η ατιμωρησία των ενόχων . ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ !

Κύριε Πρωθυπουργέ , στενοί συνεργάτες σου ξέρουν ότι έχω πίστη στις καλές σου προθέσεις και ότι ελπίζω ακόμα ! Έτσι τελείωνα την προηγούμενη , πριν από λίγες μέρες δημοσίευση μου, την οποία πριν αναρτήσω σε blogs είχα κοινοποιήσει σε στενούς συνεργάτες σου , σε αρκετούς υπουργούς και σε δεκάδες φίλων μου . Έτσι τελειώνω και σήμερα έχω πίστη στις καλές σου προθέσεις και ελπίζω ακόμα ! Παρακαλώ κύριε πρωθυπουργέ μην με διαψεύσετε μηνδιαψεύσετε τις ελπίδες του λαού . Αυτό θα είναι κακό για τον τόπο για το λαό και για εσένα .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης