Κι όμως τρέμουν την οργή του λαού!


Γράφει ο Καφενόβιος

Γενική απεργία. Ολοι στους δρόμους. Να βουλιάξουμε -κυριολεκτικά- με την ασίγαστη οργή μας τους δρόμους και τις πλατείες. Να μην επιτρέψουμε μόνο να σκιάσει η θλίψη το θυμό μας. Να διαμηνύσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι, εδώ δεν είναι Αργεντινή.

Ολοι στους δρόμους, για να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα, για να απογοητεύσουμε όσους μεθοδεύουν την επιστροφή της κοινωνίας στη δεκαετία του ΄60, για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να βάλουμε εμείς οι ίδιοι τάξη στα του οίκου μας. Μπορούμε και χωρίς προστάτες.

Δεν είμαστε μόνοι. Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε με τους λαούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. Το καζάνι κοχλάζει.

Προειδοποιεί το βρετανικό περιοδικό "Εκόνομιστ" τους ηγέτες της ΕΕ, να προσέχουν μέχρι πού ωθούν τα πράγματα. "Η βία στην Ελλάδα είναι μια υπόμνηση ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις μπορούν να επιβάλουν μόνο τόση σκληρότητα, μέχρι του σημείου πριν ξεσηκωθεί ο λαός" γράφει και τονίζει: "Ακόμη και αν δεχθείς ότι τα ελλείμματα πρέπει να πέσουν και οι οικονομίες πρέπει να εκσυγχρονιστούν, κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος ποιο από τα δύο θα έρθει πρώτο - η οικονομική ανάπτυξη ή η κοινωνική εξέγερση!". "Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι τέτοιες εκδηλώσεις λαϊκής οργής θα εξαπλωθούν περισσότερο" συμφωνούν και οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".