Είναι άδικο

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Πατέρα παρακολουθούμε από εδώ τα νέα για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και είμαστε πολύ ανήσυχοι . Ένα πράγμα θέλω να σου κάνω σαφές ευθείς εξ αρχής τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην καθημερινότητα σας είμαστε έτυμοι να σας βοηθήσουμε να τις αντιμετωπίσετε χωρίς να αποβούν τα μέτρα κατά κανένα τρόπο σε βάρος της ποιότητας της ζωής σας εσένα και της μητέρας ….. - Όχι δεν θα χρειαστούμε τίποτα , απάντησα , τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο λένε εκεί και όσο νομίζετε …..

Πώς να σας περιγράψω τα συναισθήματα που ένοιωσα μετά από αυτή την επικοινωνία που είχα με την κόρη μου . Κάποιοι από εσάς θα σκεφτείτε ότι ένιωσα χαρά ή υπερηφάνεια για τα παιδιά μου και ενός είδους ανακούφιση . Ελπίζω να μην διαβάσουν αυτό το δημοσίευμα μου και να μην μάθουν πόσο άσχημα ένιωσα . Να μην μάθουν ότι χωρίς να ......
φταίνε βέβαια εγώ ένιωσα ντροπή θλίψη και ταπείνωση . Δούλεψα ευσυνείδητα με αγάπη για την πατρίδα και σεβασμό στο Δημόσιο χρήμα για 35 τόσα χρόνια . Μάζεψα ηθικές αμοιβές , για τις υπηρεσίες που προσέφερα στο Δημόσιο , πέραν των καθαρά υπηρεσιακών μου καθηκόντων ,όπως λένε , από όλες τις κυβερνήσεις . Γιατί εγώ δεν υπηρετούσα δεν δούλευα για πρόσωπα για κυβερνήσεις η κόμματα αλλά για την Ελλάδα .

Όχι μόνο δεν άπλωσα χέρι στο δημόσιο χρήμα αλλά και συγκρούστηκα άγρια με τη διοίκηση της Υπηρεσίας μου όταν αυτή το άπλωσε και βέβαια καταλαβαίνετε ποιος βγήκε χαμένος . Μου κόστισε αυτή η υπόθεση τουλάχιστον το 1/3 των αποδοχών μου και της σύνταξης μου. Για όσα επικαλούμαι εδώ ζουν ακόμα οι μάρτυρες και έχω όλες τις έγγραφες αποδείξεις και τα στοιχεία .

Γιατί τα γράφω και τα δημοσιοποιώ τώρα ; Γιατί ντρέπομαι και αγανακτώ . Γιατί δεν αντέχω αυτή την άδικη ισοπεδωτική συμπεριφορά του κράτους που αφήνει ατιμώρητους τους μεγαλοκαταχραστές και ψάχνει για εύκολα θύματα . Γιατί προφανώς δεν είμαι ο μόνος συνταξιούχος που ήμουν έντιμος υπάλληλος και λυπάμαι όλους τους άλλους ομοίους μου που πολλοί με μικρότερες συντάξεις από εμένα θα κλειστούν στο διαμέρισμα τους , που το εξοφλούν ακόμα όπως και εγώ και κόβοντας τον καφέ , θα προσπαθούν να εξοικονομήσουν τη δόση του δανείου , τα κοινόχρηστα , το νερό και το ρεύμα . Άλλοι πολλοί περισσότεροι , με ακόμα μικρότερες συντάξεις θα αργοπεθαίνουν στερημένοι με αξιοπρέπεια σε κάποια υπόγεια , απελπισμένοι και για τα άνεργα παιδία τους . Λοιπόν αυτό ΕΙΝΑΙ πολύ ΑΔΙΚΟ . Δεν μπορεί να πληρώσουν αυτοί για τα κλεμμένα , άσε που και το σώβρακο να τους πάρουν οι τόκοι από τα κλεμμένα δανεικά δεν μαζεύονται .

Κύριε Πρωθυπουργέ όπως λέγατε και εσείς , το ξέρω και εγώ , το ξέρει και όλος ο Ελληνικός λαός ότι λεφτά υπάρχουν ! Όπως λέτε και εσείς το βλέπω και εγώ ,το βλέπουμε όλοι πως η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο . Αλλά αν οι καταστάσεις είναι έκτακτες , οι έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτα μέτρα . Εν ανάγκη αναθεωρήσετε το Σύνταγμα , πάρετε έκτακτα μέτρα για να πάρετε πίσω τα κλεμμένα και να στείλετε τους κλέφτες στη φυλακή .

Είμαι τελείως αθώος για το έγκλημα . Δεν ξόδεψα ποτέ περισσότερα από όσα ΗΘΙΚΑ και νόμιμα εισέπραττα από τη δουλειά μου και δεν μου επιτρέπει η αξιοπρέπεια μου να περιμένω οικονομική ενίσχυση για να ζήσω από την κόρη μου που σπούδασε με υποτροφίες χωρίς να με επιβαρύνει ούτε δραχμή , και ζει στο εξωτερικό .

Κύριε Πρωθυπουργέ στενοί συνεργάτες σου ξέρουν ότι έχω πίστη στις καλές σου προθέσεις και ελπίζω ακόμα .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης .