Θανατώνεται η Υγεία

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Χρειάζεται να τοποθετηθεί Υπουργός σε ένα Υπουργείο για να διαλυθούν οι υπηρεσίες του?

Προτιμότερο θα είναι να το αφήσεις «ακέφαλο», ώστε να δικαιολογηθεί εκ των πραγμάτων η διάλυση παρά να τοποθετήσεις στέλεχος που θέλεις να «προβάλλεις» και που στη συνέχεια εκτίθεται και πέφτουν «οι μετοχές του».

Ο τομέας της υγείας σε μια κυβέρνηση, παρά τα γεγονός ότι θα πρέπει να εποπτεύει, να προάγει, να μεριμνά και να ασχολείται με το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας των πολιτών, έχει φθάσει στη χώρα μας να είναι το πιο απαξιωμένο υπουργείο με υπηρεσίες που μόνο σε χώρες του υποανάπτυκτου κόσμου συναντάς.

Ξεκινώντας από το χθεσινό περιστατικό του άδικου θανάτου 5χρονου αγοριού στη Ξάνθη που το πλάκωσε καγκελόπορτα και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής δεν υπήρχε παιδίατρος. Στη συνέχεια το μετέφεραν στη Καβάλα, αλλά ούτε εκεί ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και έπρεπε να το μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να πεθάνει το παιδί.

Το περιστατικό είναι το .......τελευταίο που έχει αναφερθεί σε μια σειρά άλλων που έχουν προηγηθεί.

Τώρα ανακοινώθηκε ότι βγαίνουν εκτός λίστας 253 καθημερινά φάρμακα ευρείας χρήσης στα πλαίσια της λιτότητας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση σε βάρος των ιθαγενών υπηκόων της.

Δεν ξέρω αν το βράδυ κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους.

Αντί να περιορίσουν τις αλόγιστες σπατάλες των νοσοκομείων και των Ταμείων και να ελέγξουν τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει τα τεράστια ελλείμματα βρήκαν τρόπο απαγορεύοντας τη χορήγηση φαρμάκων καθημερινής ανάγκης.

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν όταν μέσα σε επτά μήνες έχουν ήδη «πιάσει πάτο»??

Θέλετε κύριοι και κυρίες να σταματήσετε τη δαπάνη του υπουργείο και να σας μείνουν τα λεφτά?

Πολύ απλά, μπορείτε να προβαίνετε σε μαζικές εκτελέσεις ασθενών και συνταξιούχων, όπως έκανε ο Στάλιν με τους Πολωνούς στρατιωτικούς στο Ταλίν, ή δημιουργείστε κρεματόρια όπως ο Χίτλερ.

Και μάλιστα κάντε το τώρα πριν κλείσουν οι χωματερές ώστε να βρείτε χώρους ταφής.

Όσο καθυστερείτε το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να συσσωρεύετε οργή και αγανάκτηση στον πλυθησμό. Η χύτρα βράζει και φροντίσετε να απομακρυνθείτε όταν σκάσει και πετάξει το καπάκι.