Κάνανε και την Βουλή σαν τα μούτρα τους


Γράφει ο Λυσίας

Καλά….τόσο ανοιχτές πια είναι οι πόρτες της Βουλής;
Κάθε περαστικός, περνάει μέσα και πιάνει δουλειά;
Τί μου θυμίζει αυτό; Τί μου θυμίζει αλήθεια…..
Α κάτι, άλλες πόρτες που κι αυτές είναι πάντα ανοιχτές, εκεί στο…Μεταξουργείο, στην πλατεία Βάθυ και αλλού. Και μπαίνουν οι περαστικοί και κάνουν και αυτοί δουλειά….Ε ρε δουλειά, που έχει πέσει.
Την κάνανε την Βουλή, άνδρο…βολέματος των λογίς ημετέρων….
Δεν έφθαναν όλοι αυτοί οι απόμαχοι και παρατρεχάμενοι των κομμάτων, που μπήκαν μέσα και πιάσανε στασίδι, εισέβαλαν, λέει και οι συγγενείς τους.
Βόλεψε και ο Λευτεράκης ο Ζαγορίτης, τον κουνιάδο του. Τον Δημήτρη Λάρδα τον φρόντισε μην τον πιάσει η λόρδα, προφανώς….
Μπήκε στην Βουλή ο Αγγέλου, μπήκε ο Μαυρομάτης, Η Μερόπη Καλδή, και ένα τσούρμο άλλοι, συνταξιούχοι της ζωής και της πολιτικής.
Για να τους ταΐζουμε εμείς.
Αυτές οι προκλητικές και τόσο χαριστικές θέσεις, κύριε Λοβέρδο μας, δεν επιβαρύνουν το ασφαλιστικό; Μόνο τα ..............
βαρέα των οικοδόμων και των υπαλλήλων καθαριότητας το βαρύνουν;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Κάνατε και την Βουλή ακόμα, σαν τα μούτρα σας.
Μαγαρίσατε ακόμα και αυτόν τον ναό της δημοκρατίας μας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Τα ισοπεδώσατε όλα. Και ο ανώτατος άρχων, παραμένει ακόμα σιωπηλός.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα βλέπει αυτά και δεν μιλάει. ΔΕΝ παίρνει θέση. Άραγε αυτό πια δεν είναι κατάντια;
Δεν είναι οι εικόνες αυτές, η εσχατιά της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας μας; Μας ξεβρακώνουν και το ‘φχαριστιόμαστε;
Δεν αντιδρούμε; Απολαμβάνουμε την ¨ μαστούρα¨ που μας ταΐζουν;
Ισοπέδωσαν τα πάντα, οι άθλιοι. Ακόμα και αυτά τα σπίτια, του Μεταξουργείου και της οδού Φυλής, έχουν κάποιους κανόνες. Και οι κάτοικοί τους, κάποιες αρχές. Αυτοί στον οίκο της δημοκρατίας μας απεμπόλησαν και τα τελευταία υπολείμματα αρχών; Κάνοντας και εκεί μέσα πλιάτσικο;
Και μεις ωρέ, απαθείς τους καμαρώνουμε;
Για αυτό τον ενοχλούν οι φωνές μας στον Πεταλωτή;
Επειδή είναι φωνές αλήθειας και απόγνωση;



ΛΥΣΙΑΣ