Τελικά, πίσω από την συγκάλυψη, υπάρχει συνενοχή;


Γράφει ο Λυσίας

Είναι πράγματι, θλιβερό, να διαπιστώνει κανείς, πως εν μέσω τέτοιας σοβαρής, για τον τόπο, κρίσης, η διαπλοκή εξακολουθεί να υπάρχει.
Ο λαός καλείται, σε φοβερές θυσίες. Χωρίς όμως η κυβέρνηση, να δείχνει διάθεση, για καμία δική της θυσία. Έστω και ως παραδειγματισμό.
Ο πρωθυπουργός κρύβεται επιμελώς, πίσω από τις όποιες πρωτοβουλίες του, αδιαφορώντας για το τί συμβαίνει, μέσα στην κυβέρνησή του.
Και για την οργή που προκαλούν στον δεινοπαθούντα λαό, αυτά τα συμβάντα.
Πότε ο Παμπούκης, πότε η Κατσέλη, πότε η Μπιρμπίλη, πάνε και συναντούνε στο Ψυχικό, στο σπίτι του, τον Μπόμπολα, πότε κρυφά, συναντούνται με άλλους διαπλεκόμενους, από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, χωρίς ο Πρωθυπουργός, να παίρνει μια θέση….
Χωρίς να δίνει μια απάντηση, για τα χιλιάδες ερωτήματα, που τίθενται από τους πολίτες. Γράφεται, πως ο αδελφός του, Νίκος, χωρίς............
κάποια αρμοδιότητα, χρησιμοποιεί το κρατικό αεροπλάνο, ή άλλα δημόσια μέσα, ή ακολουθεί υπουργούς, σε διαπραγματευτικά τους ταξίδια, όταν αυτά έχουν σχέση με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα και πάλι καμία απάντηση δεν δίδεται….
Γράφεται, για χαριστικές συμβάσεις, με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που αποκτούν επιχειρησιακά φιλέτα του Δημοσίου ( Λατομεία Χρυσού Β.Ε. – Χ.Υ.Τ.Α. – Δημόσια έργα, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος και άλλα ) χωρίς πάλι ο Πρωθυπουργός να παίρνει θέση…. Παρά μόνο, για το πώς και με ποιόν τρόπο, ο Έλληνας θα δεινοπαθήσει, ακόμα περισσότερο.
Κλείνει τ’αυτιά του και τα μάτια του, ο Πρωθυπουργός, με τα όσα γκρίζα έχουν αρχίζει να διαφαίνονται εδώ και καιρό, μέσα στην κυβέρνησή του. Παρά τα όσα, με πραγματικό πόνο ψυχής, γράφονται στο διαδύκτιο.
Ποιός; Αυτός που μέχρι χθες, εθεωρείτο, ως πιστός φίλος και υποστηριχτής, της διαδυκτιακής επικοινωνίας…
Σε σημείο πια, που να αναρωτιέται ο κόσμος, πως μήπως όλο αυτό το νταβαντούρι είναι φτιαχτό; Μήπως δεν βρέθηκάν στα ταμεία τόσα χρήματα, για να μπορέσουν να μασήσουν και οι δικοί του….
Αλλιώς, γιατί τόση σιωπή, σε όλα αυτά τα διαπλεκόμενα που γράφονται, εάν δεν υπάρχει, πίσω από την συγκάλυψη, η συνενοχή;
Μήπως αυτά όλα τα γεγονότα σας θυμίζουν κάποιον άλλον κουρασμένο;
Έλεος, κύριε Παπανδρέου……
Πάρτε επιτέλους θέση, σας εκθέτουν….
Γιατί θα φύγετε και εσείς νύχτα…..
Έρχεται μεγάλος ξεσηκωμός.


ΛΥΣΙΑΣ