Οι εξαπατηθείσες «μωρές παρθένες»…


Γράφει ο Μαγια

Από την ειδησεογραφία προκύπτει ότι, σύντομα θα αρχίσουν να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα, που ανατρέπουν το εργασιακό τοπίο στον ιδιωτικό τομέα.
Κατ΄ εφαρµογήν του διαβόητου µνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση µε την τρόικα, τοµείς των εργασιακών σχέσεων, που µέχρι τώρα θεωρούνταν απαραβίαστοι ως κατακτήσεις των εργαζομένων, εκθεμελιώνονται στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας που πρέπει να αποκτήσουν ελληνικές επιχειρήσεις.
Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης είναι ορισμένα από τα 10 μέτρα- φωτιά που προωθούν οι κλαψιάρηδες του υπουργείου Εργασίας.
Πρόκειται για ακραία αντίληψη περί ενίσχυσης
της ανταγωνιστικότητας που θέτει, αβασάνιστα, τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους και δοκιµάζει τα όρια της κοινωνικής αντοχής.
Νέο ζοφερό τοπίο δημιουργείται και στο............
Ασφαλιστικό καθώς το ΔΝΤ «άδειασε» τον Α. Λοβέρδο.

Ηξεραν τι ψήφιζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν ψήφιζαν το Μνημόνιο; Με τι τσίπα κάνουν τώρα οι κυβερνητικοί τις εξαπατηθείσες «μωρές Παρθένες»;

Διαταγές παίρνουν απ' την Τρόικα. Και το ομολογούν: «όταν μιλάς με τους δανειστές σου δεν μπορείς να διαπραγματευθείς» λένε (Λοβέρδος). Είναι σαν να λένε ότι όταν κάποιος δανεισθεί από μια Τράπεζα δεν έχει πλέον δικαίωμα λόγου, διαπραγμάτευσης, επαναδιαπραγμάτευσης. Ακόμα και σεισάχθειας!