Να η ευκαιρία ΜΑΣ


Γράφει ο Κων/νος Δρακόπουλοε

Εφημερίδες, Τετάρτη 12 Μαίου, 2010. Αγοράστε μία, όποια θέλετε και όποια αναφέρεται σ' αυτό το θέμα και φυλάχτε τη. Επειδή το κόλπο είναι παλιό, δηλαδή τα λέμε τώρα για να τ' ακούσει ο λαός και να "ηρεμίσει" και μετά το "ξεχνάμε", είναι ο μόνος τρόπος για να μήν το "ξεχάσουν", όταν ξέρουν ότι το θυμόμαστε εμείς και ρωτάμε. Ο κ. Μητσοτάκης είχε προσδιορίσει το χρόνο "αμνησίας" του λαού σε 10 χρόνια και μετά "ποιος θα το θυμάται", είχε πει.

ΤΑ ΝΕΑ: "Δρακόντιο" πόθεν έσχες.

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών επιβεβαίωσε χθές στο ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο χρόνος βάσει του οποίου θα υπολογίζεται η παραγραφή, θα προσδιορίζεται με διαφορετικό τρόπο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γ. Παπανδρέου: Θα δημεύονται οι ......

περιουσίες των διευθαρμένων.

Την δήμευση περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς προανήγγειλε ο πρωθυπουγός, Γιώργος Παπανδρέου


ΕΘΝΟΣ: Αυστηρότεροι έλεγχοι.

Επιδίωξη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, τόνισε ο Χ.Καστανίδης στη βουλή. Μεταβολές και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανατροπές στον χρόνο της παραγραφής.

Η κυβέρνηση τροποποιεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αφήνοντας ανοιχτό "παράθυρο" ώστε να ισχύσει και σε τρέχουσες υποθέσεις. Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων θα ελέγχονται πλέον απο επιτροπή, στην οποία δεν θα πλειοψηφούν οι βουλευτές.


Ε', ας κάνουμε κι' εμείς κάτι για τον εαυτό μας, χωρίς να τα περιμένουμε όλα από 300 "κουρασμένα παλικάρια".