Νέα σκληρά μέτρα "θυσία" για τα 120 δις


Νέα σκληρά μέτρα για τα περίπου 120 δισεκατομμύρια που θα δανειστούμε από ΔΝΤ και Ε.Ε.. ετοιμάζεται να ανακοινώσει από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση. Το πρωί της Κυριακής συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο και το απόγευμα το Eurogroup, ενώ δύο δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τα συναισθήματα των Ελλήνων: φόβος και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι η ώρα μηδέν, αφού ακολούθως θα μάθουμε τι μας περιμένει τα επόμενα τρία χρόνια. Κατά πληροφορίες, τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πριν «πετάξει» για την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στο βωμό του δανεισμού μεταξύ άλλων ..........αναμένεται να «σφαχτούν» ο 13ος και ο 14ος μισθός, να αυξηθoύν εν νέου ο ΦΠΑ και οι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, καθώς και να επιβληθεί ΛΑΦΚΑ 15% στις συντάξεις.

Στο μεταξύ, δύο δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου αποτυπώνουν τους φόβους, την ανασφάλεια και την οργή του λαού, ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφουν μεγάλες απώλειες με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ.

Σύμφωνα με την έρευνα της «Alco» για το «Πρώτο Θέμα», το 48,7% επιθυμεί κυβέρνηση όλων των κομμάτων για την διαχείριση της κρίσης και το 33,5% την σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης, στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το «Βήμα», το 31,2% αισθάνθηκε οργή για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και το 30,6% απογοήτευση και φόβο, ενώ τους τελευταίους μήνες το κυρίαρχο συναίσθημα για το 85,6% των ερωτηθέντων ήταν ανασφάλεια.

madata