Τα λεφτά …βρέθηκαν, οι ένοχοι θα πληρώσουν;


Γράφει ο Μαγια

«Το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ. Ήδη μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας». Με αυτή τη φράση, ρηθείσα από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις.

Εν τέλει, οι έχοντες και κατέχοντες, οι ποικιλόχρωμοι λήσταρχοι του δημόσιου κορβανά έφεραν τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής και «ώθησαν» την κυβέρνηση να…τιμήσει την προεκλογική δέσμευσή της, απέναντι στον ελληνικό λαό: Λεφτά υπάρχουν!

Βρέθηκαν τα λεφτά, στο ΔΝΤ!!!

Η …ηθική της πολιτικής, ή η πολιτική της …ηθικής!

Αυτά, που ζούμε σήμερα δεν είναι παρά η πρόγευση όσων αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν.

Θέμα χρόνου η έκρηξη του κοινωνικού ηφαίστειου; Ποιος δεν το εύχεται; Αλλά οι ευχές είναι μόνο για τις εκκλησίες.

Θα το επαναλάβουμε: Το οικονομικό πρόβλημα της ..........
Ελλάδας είναι πολιτικό, οφείλεται στους διεφθαρμένους και άχρηστους πολιτικούς, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο που τους αναδεικνύει.

Η υπαγωγή της χώρας στην κηδεμονία του ΔΝΤ δεν είναι παρά η κατάρρευση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που χαρακτηρίσθηκε από την κλεπτοκρατία, τη νεοπλουτίστικη ξιπασιά και σπατάλη, τον ανορθολογισμό και την αυθαιρεσία. Συνεπώς, το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να αποτρέψει την καταστροφή, διότι είναι αυτό το ίδιο που οδήγησε σ αυτήν. Οι ένοχοι έχουν όνομα, είναι συγκεκριμένοι: Οι πολιτικοί μετά των κουμπάρων και κολλητών τους, που λυμαίνονταν τον δημόσιο πλούτο.
Η τιμωρία των ενόχων δεν θα γίνει, βεβαίως, από τους διαπλεκόμενους και συνένοχους. Η τιμωρία και η εξυγίανση θα πρέπει να προέλθει από την απαίτηση των πολιτών