Πάλι προβλήματα με το γήπεδο του ΠΑΟ


«Πάγωσε» για άλλη μια φορά η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας. Η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη έφερε το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Περιβάλλοντος προς συζήτηση αλλά από αυτό έλειπε η συγκεκριμένη ρύθμιση, μολονότι η υπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα την κατέθετε. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ρώτησαν τι συμβαίνει, η κυρία Μπιρμπίλη όμως απέφυγε να δώσει απάντηση. Αργότερα, η ίδια διευκρίνιζε σε όσους τη ρωτούσαν ότι η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας βρέθηκε... εκτός του σχεδίου νόμου επειδή ο Παναθηναϊκός ζήτησε προχθές το πρωί, λίγη ώρα προτού κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή, δεκαπενθήμερη προθεσμία για να τοποθετηθεί επί των ρυθμίσεων. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού λένε ότι οι ενστάσεις της ομάδας είχαν σταλεί στο υπουργείο προ μιας εβδομάδας και ότι συμφωνήθηκε να συζητήσουν ξανά από κοινού οι δύο πλευρές.

Οι δύο βασικές θέσεις του Παναθηναϊκού είναι ότι.........
προτού εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της λεωφόρου Αλεξάνδρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου όσο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό. Επίσης, οι «Πράσινοι» ζητούν ρητή και απαρέγκλιτη δέσμευση για την έναρξη των εργασιών του νέου γηπέδου και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για κάθε στάδιο καθώς και τα ακριβή βήματα από όλους τους εμπλεκομένους ώστε το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί πιστά.

Σε ό,τι αφορά τους ημιυπαίθριους, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ άσκησαν έντονη κριτική στο νομοσχέδιο. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους πολίτες, όταν ως αντιπολίτευση κατήγγειλε το νομοσχέδιο του κ. Γ.Σουφλιά για τα αυθαίρετα, και τώρα φέρνει μια ρύθμιση η οποία εκλαμβάνεται ως φοροεισπρακτική. Επίσης είπαν ότι το γεγονός ότι οι ημιυπαίθριοι συμπεριλαμβάνονται στον φόρο μεταβίβασης και ακίνητης περιουσίας θα αυξήσει την εμπορική αξία των ακινήτων, ενώ σημείωσαν ότι ιδιώτες και εργολάβοι σπεύδουν να κλείσουν ημιυπαίθριους χώρους σε υπό κατασκευή οικοδομές ώστε να τους νομιμοποιήσουν όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Τις περισσότερες απορίες για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξέφρασαν οι κκ. Κ. Καρτάλης, Κ. Σπηλιόπουλος και η κυρία Σούλα Μερεντίτη.