Η πλέον ακριβή παραγωγή. Με την πιο φθηνή απόδοση


Γράφει ο Λυσίας


Κάθε Σαββατόβραδο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σηκώνει το ποτήρι του και μας εύχεται : ¨ Στην υγεία μας βρε παιδιά ¨ …
Τον ευχαριστούμε και του αντευχόμαστε. Με ένα όμως ερώτημα.
Πιστεύει, ότι μπορούμε να έχουμε την υγειά μας, με αυτά όλα, που βλέπουμε;
Μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι και να έχουμε σώα την υγεία μας, όταν βλέπουμε, μια τόσο πολύ ακριβοπληρωμένη προχειρότητα;
Να τα πάρουμε όμως, με τη σειρά….
Ακριβοπληρωμένη, γιατί; Γιατί το τρίωρο αυτό πρόγραμμα, που επιμελείται και παρουσιάζει, κοστίζει 388 ευρώ το λεπτό.
Το έχετε φίλοι μου συνειδητοποιήσει; 388 ευρώ το λεπτό, κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο, αυτή η εκπομπή, με το .........
μηδαμινό κόστος παραγωγής.
Γιατί εκτός του παρουσιαστή, τον υιό Μπιρσίμ, και το στούντιο - μοντάζ, ουδείς άλλος πληρώνεται. Όταν μια δραματοποιημένη σειρά, με ηθοποιούς, σκηνικά, πολλές κάμερες, πολλά πρόσωπα, πολλές ώρες μοντάζ, πληρώνεται τα μισά από τα λεφτά που κατατίθενται για την συγκεκριμένη εκπομπή, ε, τότε λες ναι. Τα λεφτά είναι πολλά. Κάποιοι μασάνε, από το υστέρημά μας, πολλά….
Δεύτερο : προχειρότητα.
Η κορύφωση του αλαλούμ….Όταν κάνεις ένα αφιέρωμα, σε έναν μύθο της μουσικής, όπως τον Γιώργο Μουζάκη, αναζητάς και κάποια παραπανίσια στοιχεία, γι’αυτόν.
Από σεβασμό και μόνο, στο έργο του και στην μνήμη του.
Κάποιο οπτικό υλικό. Από τις επιθεωρήσεις, από τις ταινίες που εμφανίζονταν με την ορχήστρα του, να παίζει κορνέτα, από κάποιους σοβαρούς εν ζωή συναδέλφους του…Του ιδίου κύρους και βεληνεκούς.
Κάνεις μια έρευνα.
Δεν καλείς, όλους τους παλαιούς θρύλους της Ελληνικής μουσικής, ανθρώπους με ιστορία στον χώρο, για να τους εκθέσεις. Φάνηκε ότι οι άνθρωποι τραγούδησαν μία και έξω. Χωρίς δυο-τρεις τουλάχιστον πρόβες, μέρες πριν από το γύρισμα της εκπομπής. Και η κυρία Δερνάρδου και ο Τέρης Χρυσός και η κυρία Άντζελα Ζήλεια, ήταν εκτός ρυθμού σχεδόν. Τραγουδούσαν αβέβαια, ¨ ψάχνοντας ¨ την ορχήστρα και διαβάζοντας ( σε βαθμό ενοχλητικό ) τα λόγια. Ήταν κατώτεροι από τις δυνατότητές τους.
Κυρίως ο Τέρης Χρυσός, που τόσο αποδεδειγμένες ικανότητες έχει. Το ίδιο και οι δυο κυρίες. Οι μεγάλες μας ερμηνεύτριες του ελαφρού τραγουδιού μας. Που τόσο πολύ τις αδίκησε η εκπομπή.
Η μόνη που πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ και μπράβο της, στηριζόμενη περισσότερο στην θεατρική της εμπειρία, ήταν η Σόφη Ζαννίνου….
Ωραία και η παρουσία του Ζάχου Χατζηφωτίου αλλά και του Αριστείδη Καμάρα. Όμως ο Γιώργος Μουζάκης, ήθελε πολύ περισσότερα.


Όχι τόση προχειρότητα…..
Αυτό που έσωσε πολύ την κατάσταση, ήταν ο συγκλονιστικά απλός και γλυκός υιός του κυρίου Μουζάκη, Ζαχαρίας….
Αλλά αυτό μόνο αρκεί; Όταν, όπως είπαμε το….λεπτό πιάνει τα 388 ευρώ;

Εξαγγέλθηκε από τους ειδήμονες της ΕΡΤ…. ( τρομάρα τους! ), ότι η εκπομπή θα κοπεί με το τέλος της σύμβασής της, τον Ιούνιο . Αυτό είναι λάθος! Δεν είναι ανάγκη ο κύριος αυτός να μας στοιχίσει ακόμη 3 μήνες, δηλαδή 12 εκπομπές τουλάχιστον, επί 70.000 ευρώ ανά εκπομπή τουτέστιν 840.000 ευρώ ακόμη…. Την στιγμή που ο κόσμος πεινάει, και οι ουρές των ανέργων μεγαλώνουν στα συσσίτια των Δήμων και της Αρχιεπισκοπής.
Έλεος κύριε Πρωθυπουργέ….
Ο Υπουργός σας, κ. Γερουλάνος, είναι ανίκανος να διοικήσει μια ΔΕΚΟ που δεν γνωρίζει…..
Σας εκθέτει καθημερινά…..
Πάρτε την απόφαση και διώξτε τον…
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


ΛΥΣΙΑΣ