ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΡΑ

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Πέρα από κάθε είδους λεονταρισμό, ιαχή ή γενικώς δραματικό κάλεσμα από οποιονδήποτε προς τον Λαό / Πολίτες είναι σημαντικότατο να συζητήσουμε γιατί χρειάζεται Λαϊκή πρωτοβουλία στην προβολή βάσιμων αντιρρήσεων σε όλα τα ‘προγράμματα’ σκληρής λιτότητας και γενικής κοινωνικής εξαθλίωσης που προβάλλονται συνοδευόμενα από την απαραίτητη γκαιμπελιστική τρομοκρατική προπαγάνδα των ΜΜΕ.


Δεν έχει να κάνει με ηρωισμό ή ουτοπιστικές / ιδεαλιστικές προτροπές για δόξα ή ο,τιδήποτε συναφές. Αντιθέτως έχει να κάνει με απαραίτητη κίνηση σχεδόν νομικής φύσεως που ως Λαός οφείλουμε να κάνουμε για να μην δώσουμε το μήνυμα ( και έτσι προδιαγράψουμε και το αντίστοιχο μέλλον ) που επ’ ουδενί δεν μας εκφράζει.


Ο κάθε ένας που γνωρίζει έστω και λίγο νομικά ή τον τρόπο της νομικής σκέψης ( όχι τα επιστημονικής φύσεως δικανικά τεχνάσματα αλλά αυτό που λέγεται ανοιχτά από κάθε συνήγορο σε έναν πελάτη ), γνωρίζει ότι η σιωπή και αδράνεια ενώπιον πράξης παραβίασης νομής και κατοχής αντί για άμεση αντίδραση, σημαίνει σιωπηρή αποδοχή και συναίνεση στην καταπάτηση / υπεξαίρεση που ο ενδιαφερόμενος έχει υποστεί. Επίσης, σιωπή και / ή υποχώρηση σε κατηγορίες / απαιτήσεις άνευ ενέργειας για άρνηση των κατηγοριών / άρνηση αναγνώρισης των απαιτήσεων σημαίνει αποδοχή της κατηγορίας και αποδοχή της υποχρέωσης ανταπόκρισης στην απαίτηση. ( Ακόμα και παρ’ όλο που σε περίπτωση κατηγορουμένου ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα να σιωπήσει και να μην σημαίνει αυτό αποδοχή της ενοχής, πρακτικά και ουσιαστικά τουλάχιστον επιβαρύνει την .......
θέση του εάν δεν εξασφαλίζει μία καταδικαστική απόφαση. )


Άρα λοιπόν, εδώ έχουμε μία δέσμη επιθέσεων που γίνονται στον Λαό που χρειάζονται απάντηση διότι εάν δεν απαντηθούν με συγκεκριμένο τρόπο, στην ουσία ακόμα και με την κατακραυγή ( η οποία όμως είναι διάχυτη και αόριστη, λαμβάνοντας υπόψη και την λογοκρισία / φίμωση που επικρατεί σε κάθε άποψη ενάντια στην κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. τουλάχιστον στα ΜΜΕ αλλά ακόμα και εντός των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων ) θα υπάρχει τυπικά σιωπηρή συναίνεση από τον Λαό. Αυτό βεβαίως σημαίνει τουλάχιστον παγίωση και νομιμοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής λαίλαπας που ήδη έχει έρθει για πολύ παραπάνω από τα δέκα χρόνια που με μισόλογα ακούγεται ότι υπολογίζουν και θέλουν να διαρκέσει όλοι αυτοί που με τον Γ. Παπανδρέου ως προμετωπίδα εισβάλλουν στην Χώρα μας.


Συγκεκριμένα, έχουμε διατάραξη της νομής και κατοχής της Χώρας μας και των υποδομών της ( το Σύνταγμα δίνει την νομή και κατοχή, στην ουσία, στον Κυρίαρχο Λαό ), διατάραξη της ανεξαρτησίας της, σαφή μομφή και κατηγορία προς τον Λαό ότι καταχράστηκε και κατάφαγε ξένο χρήμα ( πέραν της κυβερνήσεως στην οποία εστιάζει πολύ λιγότερο αυτή η κατηγορία που μας έρχεται εκ των έξω ) και βεβαίως την κατηγορία της Λαϊκής συναίνεσης στην οικονομική εγκληματικότητα των κυβερνήσεων τουλάχιστον της μεταπολίτευσης.


Έχουμε ήδη αναλύσει, όχι μόνο εγώ αλλά και πλείστοι άλλοι αρθρογράφοι, πώς διαταράσσονται τα ανωτέρω και είναι υπό προσβολή, μέσω αναφοράς μας σωρείας άρθρων του Συντάγματος που καταπατούνται, συνθηκών που αγνοούνται, αυθαιρεσιών που μένουν άνευ δίωξης από την ‘δικαιοσύνη’ που υπάρχει στην Ελλάδα τώρα, προκλητικών ( πολύ περισσότερο από το περιδέραιο της Αντουανέττας ) σπαταλών και μιζών και υφαρπαγών / κλοπών εις βάρος του Ελληνικού Λαού, που υποστηρίζουν το θέμα της άδικης μομφής κατά του Λαού και της προκλητικής ατιμωρησίας και καπήλευσης του ρόλου του κριτή ( με την βιβλική έννοια μάλιστα ) από ακριβώς τους εγκληματίες – αυτουργούς που έχουν κυριολεκτικά ασελγήσει επί του Λαού.


Ο σκοπός μας εδώ είναι να δούμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε ώστε αφ’ ενός να αποσοβήσουμε όχι μόνο την κατηγορία και την απόπειρα διαταραχής της νομής και κατοχής του Κράτους και της Κοινωνίας μας, αλλά αφ’ ετέρου να έχουμε και μία δυνατότητα να μην σηκώσουμε εμείς το βάρος μίας κρίσης φτιαχτής και υπό τον έλεγχο του κάθε κερδοσκόπου με την ευρύτατη έννοια ( από τους επώνυμους πολιτικούς και κομματικούς καριέρας μέχρι τους τραπεζίτες – συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Τράπεζας της Ελλάδος- τους μεγαλοκεφαλαιούχους και γενικώς κρατικοδίαιτους ‘ επιχειρηματίες’ των επιχορηγήσεων, έργων, μονοπωλίων, ιδιωτικοποιήσεων, θρησκειών, ιδρυμάτων, καναλαρχών / εκδοτών, κλπ ).


Τι πρέπει να γίνει :


Είναι σαφές ότι δεν συμφέρει ούτε ‘με σφαίρες’ ούτε τον Γ. Παπανδρέου ούτε το Δ.Ν.Τ. / Ε.Ε. που εγκαθιδρύει τώρα που μιλάμε, να γίνει δημοψήφισμα και δεν πρόκειται να το κηρύξει παρά μόνο εάν δειχθεί περιτράνως ότι αν δεν το κάνει θα είναι και επισήμως πλέον ο δικτάτορας – σφετεριστής της εξουσίας ο οποίος θα είναι χειρότερος και από τον Τσολάκογλου ( γιατί τουλάχιστον φανερά ο Τσολάκογλου έγινε συνεργάτης σε κατακτητές που ήρθαν μόνοι τους, δεν τους κάλεσε / έφερε αυτός ).

Άρα, θα πρέπει να γίνει μία κίνηση που να μην χωρά στρέβλωση από ΜΜΕ, νοθεία τύπου χούντας ή ‘ερμηνείες’ τύπου ΣτΕ στις περιπτώσεις που προστατεύει πολιτικούς που καταπατούν το Σύνταγμα.


Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα κείμενο το οποίο να απαιτεί την εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των βασικών άρθρων του Συντάγματος ( πολλοί θαμώνες αλλά και αρθρογράφοι διαφόρων blog έχουν πολλάκις περιγράψει ποια και πόσα άρθρα του Συντάγματος καταπατούνται με τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. ) το οποίο να έχει το ρόλο ενός παλλαϊκού ει δυνατόν ψηφίσματος ΚΑΙ επίσης την απαίτηση για την δίωξη ποινικά και αστικά ( αλλά σε αυτή την φάση όμως κυρίως αστικά για να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω ) όλων όσων έχουν κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης ( ή τουλάχιστον κατά την διάρκεια για την οποία μας κατηγορεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ) κρατήσει θέσεις από Γενικούς Γραμματείς, Διοικητές, Τραπεζίτες, Διευθύνοντες Συμβούλους και πάνω στην κρατική διοίκηση καθώς και την εξέταση για την νομιμότητα και διαχείριση χρημάτων / παράδοση έργου κάθε εταιρείας / ΜΚΟ / ιδρύματος / πολυεθνικής / κλπ που έλαβε επιχορήγηση, ανάθεση έργου, σύμβαση ή άλλη συνεργασία επί πληρωμή εμμέσως ή αμέσως από το κράτος.

Και μόνο τα σκάνδαλα που ήδη έχουν υπάρξει από το Βατοπέδι, την Goldman Sachs, το C4I, Siemens, Ολυμπιακά ακίνητα και αγώνες, κλπ είναι αρκετή νομική βάση για να ελεγχθεί πατόκορφα και ενδελεχώς κάθε τέτοια συνδιαλλαγή και συμφωνία που κόστισε σε εμάς πολλά εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ευρώ.


Αυτό το κείμενο θα πρέπει να υπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους Πολίτες και να κατατεθεί στην βουλή με απαίτηση για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.

Εάν γίνει δεκτό για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αποφυγής χαρακτηρισμού του ονόματος ‘Παπανδρέου’ ως δόλιου πραξικοπηματία και προδότη έχει καλώς.

Εάν όχι, τότε εμείς ο Λαός πλέον δεν θα έχουμε συνυπευθυνότητα ούτε σιωπηρή αποδοχή της κατάστασης και μάλιστα θα είμαστε Λαός που επιζητεί την ευνομία που του αρνείται το διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό όσων συνεχίζουν από εκεί και πέρα να υποστηρίζουν την κυβέρνηση.


Αυτό σημαίνει ότι νομιμοποιείται ο Λαός να μην δέχεται τις εντολές / νόμους της πραξικοπηματικής όπως θα είναι πλέον κυβέρνησης.

Επίσης, θα μπορέσουμε άμεσα να προσφύγουμε σε Διεθνή Δικαστήρια και Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διπλή δικαίωση ( αφ’ ενός ότι έχει προσβληθεί το Σύνταγμα μας και εμείς και αφ’ ετέρου ότι καταπατούνται ζωτικά Ανθρώπινα μας Δικαιώματα ).

Τέτοιες δικαιώσεις θα ανοίξουν τον δρόμο για μαζικές αποζημιώσεις, επιστροφή των κλεμμένων των Ταμείων και του Δημοσίου και γενικώς την πολυπόθητη κάθαρση που όλοι που στηρίζουν το νοσηρό παρακράτος που μαστίζει την Ελλάδα γκαιμπελιστικά προπαγανδίζουν ως «ουτοπία» και «ανέφικτο».


Η οργάνωση που χρειάζεται είναι ελάχιστη και της ίδιας απαιτήσεως με την ανακοίνωση των ημερομηνιών μίας συναυλίας ή ενός αθλητικού αγώνα μέσω διαδικτύου, κινητών, τηλεφώνων, και σε μέρη που συγκεντρώνεται κόσμος.

Επ’ ουδενί δεν πρέπει να εμπλακούν συνδικαλιστές/ κομματικούς / ιδρύματα / ΜΚΟ οποιασδήποτε απόχρωσης διότι είναι σαφές ότι θα σαμποτάρουν το όλο εγχείρημα. Η δράση αυτή θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες Πολίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα.


Μία καλή αρχή μπορεί να γίνει την Πρωτομαγιά αλλά και με την ανακοίνωση ημερομηνιών όπου θα συλλέγονται υπογραφές σε προσυμφωνημένα μέρη ( π.χ. πλατεία Συντάγματος, σταθμοί τραίνων και γενικώς μέρη από όπου διέρχονται πολλές χιλιάδες κόσμος καθημερινά ). Επίσης, στο διαδίκτυο (με την ίδια λογική που συλλέχθηκαν υπογραφές επιστημόνων για το γράμμα στον Ομπάμα υπέρ της Ελλάδος και ενάντια στην ονομασία των Σκοπίων και την παραχάραξη της ιστορίας που αποπειρώνται ) να υπάρχει συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος όπου οι Πολίτες θα μπορούν με άνεση και χωρίς να μετακινηθούν καν να υπογράψουν με αριθμό ταυτότητας ή άλλο τρόπο ταυτοποίησης ( για αποφυγή νοθείας ) το ψήφισμα αυτό. Οι υπογραφές που θα έχουν μαζευτεί από τα άλλα μέρη θα περνιούνται επίσης εκεί καθημερινά για να μην υπάρξει μπλέξιμο ή παρεξήγηση.


Εν πάσει περιπτώσει πέραν του ότι ως Πολίτες θα έχουμε φερθεί πλήρως ειρηνικά και Δημοκρατικά κατά την επιταγή του Συντάγματος μας, θα έχουμε υψώσει το ανάστημα που τόσοι του εξωτερικού αναρωτιούνται γιατί δεν το υψώνουμε ακόμα, δεν θα έχουμε δράσει με βία που μπορεί να ερμηνευθεί από τα γκαιμπελιστικά ΜΜΕ όπως θέλουν, και θα έχουμε αφαιρέσει έστω και την πλέον κάλπικη ‘λαϊκή εντολή’ που επικαλείται η κυβέρνηση ακόμα και τώρα.

Έχουμε τα πάντα να κερδίσουμε με αυτή την ενέργεια ενώ με την αδράνεια και απάθεια έχουμε μόνο να χάσουμε διότι είναι πλέον σαφές ότι η λιτότητα θα γίνεται όλο και πιο σκληρή, η ένδεια όλο και πιο έντονη και η ασυδοσία αυτών που την επιβάλλουν όλο και πιο ευρεία.

Η επίκληση στο Σύνταγμα που κάνουν ακόμα και τώρα οι καπηλευτές του ( βλέπε Πάγκαλος και άλλοι βουλευτές μέχρι και τον Καρατζαφέρη ) είναι η απόδειξη ότι είναι ακόμα ισχυρό, όπως άλλωστε και κάθε χώρας που επικαλείται το δικό της.


Άρα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το ενεργοποιήσουμε ως το ειρηνικό μας όπλο ώστε να πάρουμε πέραν της τιμής μας και της αξιοπρέπειας μας και τα χρήματα μας και την Χώρα μας πίσω.


Δεν είναι ανέφικτο ούτε ουτοπικό. Το έχουμε ξανακάνει επιτυχώς ακόμα και στις εποχές που δεν υπήρχε καν Σύνταγμα.