Το πολιτικό όνειδος!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Την σκύλευση της πολιτικής μνήμης ενός τιμημένου νεκρού, του Ανδρέα Παπανδρέου, αποδέχθηκε χθες το πρωθυπουργικό όνειδος της οικογένειας Παπανδρέου Γεώργιος. Απεγνωσμένος εξ αιτίας της πολιτικής του απομόνωσης προέβη στην ανήθικη επιστράτευση των καθεστωτικών εφεδρειών που για λόγους συντομίας έχουν ήδη καταγραφεί ιστορικά ως Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το αποφώλιο αυτό πολιτικό τέρας συμπαρατάχθηκε χθες από τηλοψίας ευθέως με τον λοχία των Αμερικανικών ταγμάτων εφόδου στην Ελλάδα Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, διαχέοντας στον πολιτικό ορίζοντα από την σκοτεινή κάνη του στόματός του τα συνήθη πολιτικά χημικά κατά της βιολογικής εξόντωσης του λαού. Ιδού εν ολίγοις τι είπε: «Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό στην αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης της Ελληνικής οικονομίας!!!» Να .........
βοηθήσει ποιος ποιον; Το θύμα τον δράστη!! Θεωρώ παγιδευτικό πλεονασμό κάθε απόπειρα συνταγματικής ή πολιτικής ανάλυσης της συγκεκριμένης θέσης δεδομένου ότι θα δώσει την ευκαιρία στα συστημικά γιουσουφάκια να εμπλακούν σε αυτό που διακαώς επιδιώκουν. Στον παραπλανητικό διάλογο επί ενός μεταφυσικού δικαίου, του συντάγματος, το οποίο αφού πρώτα αποτύπωσαν επί παπύρου σε 120 άρθρα, στην συνέχεια οι ίδιοι μετέτρεψαν ερμηνευτικά σε χαρτί υγείας για να απορριφθεί τελικά από τις λεκάνες του ΔΝΤ.

Θα περιοριστώ έτσι σε μια φράση με την οποία ο Μάο συμπύκνωσε τις θέσεις του σε σχέση με την εφαρμοσμένη πολιτική σκέψη. «Αν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου ψάξε τάχιστα για το που έχεις κάνει λάθος». Μια φράση η οποία αφαιρεί τελετουργικά την λεοντή του πρωθυπουργού για να εκτεθεί γυμνός ως ο βασιλιάς. Επειδή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αν υπήρξε εχθρός κάποιου αυτός ο κάποιος ήταν ο ελληνικός λαός που αποκαλύπτοντας τα συναισθήματά του τού ανταπέδωσε τα ίσα μαρτυρώντας τον ως «εφιάλτη!». «Καλλίτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη» συνθηματολογούσε εκφράζοντας ηχηρά την διάθεσή του στην Λάρισα κατά την προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά συνέπεια η ενισχυτική στράτευση του «εφιάλτη» στις πρώτες γραμμές των αντιλαϊκών επιθέσεων που έξη μήνες τώρα έχουν-υπό τον βασιβουζούκο των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα πρωθυπουργό-εξαπολύσει ολικά και μηδενός εξαιρουμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις, δεν εμπίπτει στην έννοια του πολιτικού λάθους αλλά της συνειδητής απάτης που πλέον εντάσσεται στους κανόνες του ποινικού δικαίου και όχι σε εκείνους της πολιτικής ηθικής. Επειδή έξη μήνες τώρα θησαυρίζει δια των πράξεών του και σε βάρος των απογόνων μας τον καζινοκαπιταλισμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Πως; Δια μέσου της αυξομείωσης των spread ή του στοιχηματισμού επί της πτώχευσής μας που μοιραία θα μας οδηγήσει σε υποχωρήσεις και από τις κόκκινες εθνικές γραμμές. Και ιδού το γιατί: Μαξ Κάϊζερ, (αναλυτής οικονομικών εκπομπών στα ισχυρότερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως) για την Ελλάδα... «Σας έκαψε η Goldman Sachs σαν εμπρηστής το σπίτι και τώρα έρχεται δια του ΔΝΤ και σας πουλάει το κάρβουνο.!. Το διεθνές νομισματικό ταμείο είναι όπλο μαζικής καταστροφής και αυτό που θα χάσετε πριν απ’ όλα είναι η εθνική κυριαρχία σας! Ζητήστε την σύλληψη των στελεχών της Goldman Sachs και ακολουθείστε το παράδειγμα της Σουηδίας (1993) και προσφάτως της Ισλανδίας. Δημοψήφισμα και πετάξτε τους έξω!!» Κατά συνέπεια δικαιούμαι να υποθέσω ότι ο λαός μας μετά εκείνα των Σημίτη και Καραμανλή έχει ήδη σκιαγραφήσει το πρόσωπο που επάξια καταλαμβάνει στην συνείδησή του το τρίτο κατά σειρά αρχηγικό ικρίωμα επί της πλατείας Συντάγματος. Ανήκει στον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr