«Τις πταίει;»

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Αφού εν μία νυκτί κατέστημεν ή μας κατέστησαν συμπούρμπουλα απολογητές επί των spread και των swaps.. Αφού εντυπωθήκαμε τα ονόματα όλων των διεθνών λύκων που μας έχουν αφαιμάσσει δια των συριγγοειδών οδόντων τους. Αφού όλες οι επικλήσεις μας στον ύψιστο για την ταυτόχρονη ανάσταση θεανθρώπου και λαού απορρίφθηκαν ως νόμω και ουσία αβάσιμες.. Μήπως ήρθε η ώρα της περισυλλογής; Γράφω μήπως να ομφαλοσκοπήσουμε με στόχο τις αιτίες μιας θανατηφόρας νόσου αποστρέφοντας το βλέμμα μας της τηλεοπτικά επιδερμικής ψηλάφησης;

Ένα χρέος μεθοδεύεται οργανωμένα και ασφαλώς δεν γεννάται εκ του μηδενός. Δεν είναι αυθύπαρκτο όπως το ποζιτρόνιο από τον «γάτο του Σρότινγκερ» δηλαδή. Επινοούνται ανάγκες φανταστικές οι οποίες επιπλέον υπερκοστολογούνται για να χτιστεί. Ποιοι καρπούνται τα οφέλη του και ποιοι τις προμήθειες που προκύπτουν από τον .........δανεισμό; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν παράδειγμα τρανό. Ποια η χρεία τους; Γιατί η υπερπολυτελής αντιμετώπισή τους; Τι μας απέφεραν ως επένδυση; Πόσες μόνιμες και όχι ευκαιριακές θέσεις εργασίας ήταν το προικώο από τον γάμο ΔΟΕ και Ελλάδας; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά φωτίζουν στο παρασκήνιο και τους έχοντες το κίνητρο του δανεισμού που οι ίδιοι δίχως την εγγυητική διαμεσολάβηση του Ελληνικού λαού δεν είχαν και φυσικά δεν έχουν την ισχύ να συνάψουν.

Και ποιοι είναι αυτοί που δανείζουν απλόχερα; Οι «αγορές» ακούτε κατά κανόνα απροσδιόριστα. Επειδή εκ του πονηρού στις αγορές συμπεριλαμβάνουν και τον περιπτερά της γειτονιάς! Κάτι σαν ο μπαρμπα-θανάσης που μου προμηθεύει καπνό να δανείζει την Ελλάδα έχοντας ταυτόχρονα στοιχηματίσει στα CDS της πτώχευσής της. Γελοία προπαγανδιστική αναφορά. Όχι ακριβώς. Επειδή κατά την άποψή τους το γελοίο ή όχι προσμετράται από την νοητική κατάσταση του αποδέκτη της. Δηλαδή. Εμάς θεωρούν γελοίους που στο άκουσμα των αγορών αγνοούμε πως αυτές συνίστανται στην εξής μία και μοναδική βάση. Τις τράπεζες. Αυτές που σήμερα και καταμεσής της μονοδιάστατης κρίσης, του λαού, εξακολουθούν και πλουτίζουν!!! Προσέξτε: Η ΕΘΝΙΚΗ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της με τους φόρους που της αναλογούν να μειώνονται κατά 15% !!!! Η ALRHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της την ίδια στιγμή που οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29%!!! Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460% τα κέρδη της με τους φόρους που της αναλογούν να μειώνονται κατά 284%!!!! Και τέλος η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της με τους φόρους της να έχουν μειωθεί κατά 40,57%!!! (Τα στοιχεία από τους ίδιους. Την Ένωση Τραπεζών). Για να αποδειχτεί πως λαός και τραπεζίτες είναι δυο ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Όταν ο ένας πλουτίζει λιμοκτονεί ο άλλος.

Ποιοι τώρα είναι αυτοί που δανείζονται αυτοκρατορικά; Μα οι πολιτικές ηγεσίες μας. Δια μιας πρωθυπουργικής εντολής και μιας αντιστοίχου σοβαρότητας υπουργικής απόφασης (δεν επικυρώνονται όλα από την βουλή) συνάπτονται δάνεια που δεσμεύουν εσαεί τον λαό. Και γιατί να το κάνουν; Επειδή οφείλουν αφ’ ενός να κλείσουν τις μαύρες χοάνες που οι ίδιοι δια της επιζήμιας (sic) διαχείρισής τους (αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων, μηχανικού εξοπλισμού, εισαγωγές αποπαντεταρισμένων φαρμάκων, και μερικά ψιλά 2,000,000 ευρώ για παράδειγμα στην Γλαυκώπη Αθηνά του Ζαχόπουλου για κοπή πίττας!!) άνοιξαν στον προϋπολογισμό, να ενισχύσουν αζημίωτα τα φίλια επιχειρηματικά συμφέροντα (εγκληματικά επιδοτούμενη μετανάστευση κεφαλαίων στις γείτονες χώρες) και τέλος στην λογική του ωφέλιμου μετά του.. τερπνού να εισπράξουν τις προμήθειες που τους αναλογούν. Γιατί το δάνειο είναι χρήμα. Και το χρήμα εντάσσεται στον ενεργειακό κανόνα που θέλει κάθε σώμα να αυξάνει κινούμενο την μάζα αδρανείας του..

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οσονούπω θα μετεξελιχθούμε σε Ευρωπαϊκή Αργεντινή. Επειδή όπως και αυτή συνδέθηκε με το δολάριο εγκαταλείποντας το «πέσο», αποστασιοποιήθηκαν τα δικά μας κυβερνητικά λαμόγια της δραχμής για να εισέλθουν στην φάρμα με τα άγρια ζώα του ευρώ.. Τα αποτελέσματα γνωστά. Τι θα γίνει; Θα επιστρέψουμε στην δραχμή μόνο που αυτή θα έχει τόσο ακρωτηριαστεί από τα γνωστά αρπακτικά των οίκων αξιολόγησης ώστε στο λήμμα κόλαση του παγκόσμιου λεξικού θα φωτογραφίζεται η ζωή μας. Μια είναι η ελπίδα. ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr