Κοινωνικός αγώνας, πλιάτσικο και οι πυροσβέστες να ... απανθρακωθούν

Γράφει ένας Θαμώνας

Την περασμένη Πέμπτη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κατεδαφίσει ακατοίκητα πλέον λυόμενα τα οποία είχαν γίνει χώρος συγκέντρωσης διαφόρων. Ήταν αίθουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος που πλέον έχει μετακομίσει σε σύγχρονο κτίριο. Οι "αγωνιστές φοιτητές" (το "φοιτητές" θέλει πολλά εισαγωγικά...) αντέδρασαν, ήρθε εισαγγελέας και έγιναν επισόδια. Η Αστυνομία ξεκίνησε διαδικασία προσαγωγών και ζήτησε για κάποιους αναγνώριση στοιχείων. Αυτοί αρνήθηκαν και γίνανε συλλήψεις. Δεν ήμουν παρών στα γεγονότα και, ειλικρινά, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε για να κρίνω. Πάντως κρατάω πως η Αστυνομία ζήτησε, ως έχει δικαίωμα και στην Ζιμπάμπουε, να προσάγει κάποιους που προκαλούσαν επισοδια και το θέμα μεταφέρθηκε στα δικαστήρια.

Μέχρι την εκδίκαση κάποιοι εισέβαλλαν στο κτίριο του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Εγνατία 46). Κράτησαν το κτίριο 2 μέρες, οργάνωσαν εκδηλώσεις και μετά την εκδίκαση το άφησαν. Μέχρι εδώ καλά; Ας πούμε.

ΟΜΩΣ στο ενδιάμεσο κάποιοι από τους........
καταληψίες παραβίασαν πόρτες γραφείων και γίναν ιδιαίτερα επιλεγμένες και ολίγον περίεργες κλοπές: Φορητοί υπολογιστές (επιλέχθηκαν μόνο οι τελευταίας τεχνολογίας και οι άλλοι έμειναν), βιντεοκάμερες, σπάνια επιστημονικά συγγράμματα (;;;;; επέλεξαν σπάνιες εκδόσεις που την αξία τους δεν μπορούσε να την γνωρίζει ο οποιοσδήποτε), σκληροί δίσκοι συγκεκριμένων υπολογιστών, κ.α. Το περίεργο δεν είναι ότι δεν υπήρχαν καταστροφές. Βρήκαν τα κλειδιά στο θυρωρίο του κτιρίου και άνοιξαν τις πόρτες, δεν πέταξαν στο πάτωμα χαρτιά, απλά αφαίρεσαν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Που πάει η αναφορά του τίτλου στους πυροσβέστες; Σε κάποια φάση ανεβαίνοντας στο ασανσέρ κάποιος κλώτσησε μια μεσοτοιχία μεταξύ ορόφων και το ασανσέρ κόλλησε. Φώναξαν την πυροσβεστική που τους έβγαλε. Ακόμα και σήμερα, και μέχρι να βαφτεί, η πόρτα του ασανσέρ στο ισόγειο (μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει και να την δεί) γράφει: "Που... ασανσερ off... Πυρόμπατσοι να απανθρακωθείτε"

Επιλεγμένες χειρουργικές κλοπές δημόσιας περιουσίας που θα την πληρώσει ο φορολογούμενος και οι "πυρόμπατσοι" που δεν τους άφησαν να περάσουν κανα 2 μέρες μέσα στο ασανσερ να ..."απανθρακωθούν"

Λοιπόν την ώρα που οι μισθοί μειώνονται, ο κόσμος βγαίνει στην ανεργία, τα πάντα ακριβαίνουν, κάποιοι κλέβουν την δημόσια (δική σου και δική μου) περιουσία. Ας συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε... Μήπως υπάρχουν ερωτήματα να θέσουμε σε αυτό το κράτος, τις πρυτανικές αρχές που δεν ζήτησαν καν την επίσκεψη της σήμανσης; Και το ερώτημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, την ώρα ειδικά που σε ένα μήνα γίνονται πρυτανικές εκλογές...